Ο Guillaume Perrier στις «Αντιθέσεις» - Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Γάλλου αναλυτή

Κρήτη
Ο Guillaume Perrier στις «Αντιθέσεις» - Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Γάλλου αναλυτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκιαγράφησε τη συμπεριφορά της Τουρκίας, το βαθύ κράτος και τη μαφία και τη στάση Ερντογάν

Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις» του αρθρογράφου – αναλυτή στη Γαλλική Εφημερίδα «Le Monde» και επί 10 χρόνια ανταποκριτή στην Κωνσταντινούπολη Guillaume Perrier.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Τουρκίας σε σχέση με το βαθύ κράτος, το οργανωμένο έγκλημα, τις εθνικιστικές οργανώσεις και όχι μόνο.

Μιλώντας στον Γιώργο Σαχίνη, ο Guillaume Perrier, σκιαγράφησε την στάση του Ερντογάν τα τελευταία χρόνια, με φόντο και την οικονομική κρίση στην Τουρκία.

Η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα, τόνισε ο Γκιγιόμ Περιέ ο οποίος περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία με αφορμή και τις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2023, προχωρώντας σε εκτιμήσεις σε σχέση με τη στάση του Ερντογάν.

Όσο για τις σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας, αυτές είναι τεταμένες, όπως σχολίασε ο Γάλλος αναλυτής ο οποίος περιέγραψε και το παρασκήνιο ενόψει των Γαλλικών εκλογών.

Αναφορικά με την πρόσφατη έκθεση από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σύμφωνα με την οποία, οι προκλητικές δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών τη, έχουν φέρει τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας σε ιστορικό χαμηλό σημείο, ο Γάλλος δημοσιογράφος, σχολίασε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News