Μαρία Θεοδωρίδου: Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών

Ελλάδα
Μαρία Θεοδωρίδου: Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών», όπως ανακοίνωσε η κ. Θεοδωρίδου

Εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη, που έχασε τη ζωή της από «την σπάνια θρομβοπενία, μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca», ξεκίνησε η σημερινή ενημέρωση.

Η κ. Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στη συνέχεια στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες. Ανέφερε ότι Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά, ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.

«Η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους και θα αποφανθεί για το ζήτημα», κατέληξε προαναγγέλλοντας εξελίξεις και στην χώρα μας για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, είπε και σημείωσε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί την έναρξη για κάθε χώρα να καθορίσει την στρατηγικής της.

Είπε πως οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στην διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς και επισήμανε: Η Εθνική επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

«Τις τελευταίες ημέρες πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν θέματα για την τρίτη πιθανή δόση εμβολίου, για τους συνδυασμούς μεταξύ εμβολίων αλλά και για την τυχόν ύπαρξη νέων εμβολίων», είπε κλείνοντας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 5.570.000 εμβολιασμοί

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος είπε πως μέχρι στιγμής σήμερα έχουν γίνει 70.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με περίπου 100.000 «τσιμπήματα».

Συνολικά από την πρώτη μέρα έχουν γίνει πάνω από 5.570.000 εμβολιασμοί. Πιο αναλυτικά, 3.630.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 34% και 2.040.000 συμπολίτες μας τον ολοκλήρωσαν, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 19,44%.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως τα ραντεβού με Johnson & Johnson ανοίγουν από 07/06 σε όλη τη χώρα για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 29 ετών.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 1.007 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, ενώ 70 από αυτά εντοπίζονται στην Κρήτη. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News