Ελλάδα

Τουρισμός για όλους: Ανακοινώσεις για περισσότερα καταλύματα και δικαιούχους

Η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε διεύρυνση του προγράμματος Τουρισμός για όλους

Το 25% με 30% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει και πως η διάθεση είναι να ανοίξει η συντριπτική πλειοψηφία, όπως υποστήριξε η  υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open TV. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι διευρύνεται το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους περιλαμβάνοντας περισσότερους δικαιούχους.«Στην Κέρκυρα ανοίγει τη Δευτέρα το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο και θα επιταχύνει τη διαδικασία. Έχουμε τελειώσει τον εμβολιασμό με τα μικρότερα νησιά, τα πρώτα 32, προχωράμε στα νησιά μέχρι 100.000 κατοίκους, τα οποία είναι 36 και τελειώνουν μέχρι τέλος Μαίου και μένουν τα υπόλοιπα 19. Υπάρχουν νησιά με εντυπωσιακά ποσοστά εμβολιασμού, όπως στην Μύκονο και την Πάρο. Το μήνυμα πρέπει να είναι σταθερό: με τον εμβολιασμό ανοίγουμε τα φτερά μας, είναι ένα βήμα προς την ελευθερία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πρέπει να κατανοήσουν ότι το εμβόλιο είναι ένα ένα διαβατήριο προς την ανάκαμψη».

Για τη Βρετανία τόνισε πως ευελπιστεί ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για διακοπές στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τις κρατήσεις τόνισε ότι αυτή τη στιγμή  αυξομειώνονται βλέπει κυμαίνονται στο 20% -25%, αλλά θεωρεί ότι «θα δούμε σταθερά αυξητική τάση από τα μέσα Ιουνίου και πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και το κλείσιμο των σχολείων στα ξένα κράτη».

Διερύνεται το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους

Ακόμα, αναφέρθηκε στον εσωτερικό τουρισμό, το ψηφιακό πιστοποιητικό, αλλά και στο τι περιμένουν από τη φετινή σεζόν. Η υφυπουργός αποκάλυψε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η διεύρυνση του προγράμματος Τουρισμός για όλους.

«Πρέπει να στηρίξουμε τον εσωτερικό τουρισμό. Ανακοινώνουμε τη Δευτέρα ότι διευρύνουμε το Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους. Θα έχουμε περισσότερους δικαιούχους σε περισσότερα ξενοδοχειακά καταλύματα», σημείωσε.

ethnos.gr

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια