Ελλάδα

Έλληνες Πομάκοι: «Ανεπιθύμητος ο Τσαβούσογλου στη Θράκη»

«Πόρτα» στον Τσαβούσογλου από την Θράκη

Στην Καβάλα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας - Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη

Ανεπιθύμητο χαρακτηρίζουν τον Μ. Τσαβούσογλου, στα Πομακοχώρια, οι Πομάκοι της Θράκης, μετά τις δηλώσεις του περί τουρκικής μειονότητας από την Τουρκική πλευρά.

Ειδικότερα, την ώρα που αναμένεται η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσλογου στην Θράκη, ο οποίος θα ξεκινήσει την επίσκεψή του από την Αλεξανδρούπολη και θα συνεχίσει στην Κομοτηνή όπου θα έχει και συναντήσεις στο πλαίσιο πάντα ιδιωτικής επίσκεψης με τους ψευδομουφτήδες, αλλά και με μέλη της φερόμενης τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, οι Πομάκοι της Θράκης, αντιδρούν στην επίσκεψη, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο.  

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας ΕΝΑ, όπου και μίλησε ο πρόεδρος του πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, ότι: «Δεν τον θέλουμε είναι ανεπιθύμητος, εκτός αν έρθει να ζητήσει συγνώμη για τις σφαγές που μας έχουν κάνει μέσα στους αιώνας». Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγων Πομάκων, επίσης είπε πως: «Μας αποκαλεί Τούρκους, αλλά δεν είμαστε, είμαστε Πομάκοι. Καταγόμαστε από τη φυλή των Αγριανών».

Υπενθυμίζεται πως στην Καβάλα έφτασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ (Sedat Önal), που θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή και θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Κώστα Φραγκογιάννη.

Η συνάντηση - το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 - σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ της Καβάλας, φαίνεται να είναι συνάντηση εργασίας για την οικονομική διπλωματία της περιοχής.

Διπλωματικές πηγές σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρουν ότι η εν λόγω επαφές συνεργασίας επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην επανενεργοποίηση διαφόρων κοινών επιτροπών και ομάδων εργασίας που στόχο έχουν την ενίσχυση και διευκόλυνση του διασυνοριακό εμπορίου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια