Μεγάλες φωτιές σε Ωραία Ελένη και Μακρακώμη - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα
Μεγάλες φωτιές σε Ωραία Ελένη και Μακρακώμη - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μέτωπα στη Μακρακώμη φαίνεται να ξεκίνησα από τρακτέρ

Μεγάλες φωτιές είναι σε εξέλιξη στην Ωραία Ελένη και τη Μακρακώμη, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα πως θα κινηθεί προς το κέντρο επιχειρήσεων μετά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Αναφορικά με την φωτιά στη Δυτική Φθιώτιδα και την περιοχή της Μακρακώμης, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τα διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς λίγο μετά τη Μακρακώμη, στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου στη Φθιώτιδα.

Ένα τρακτέρ που στην πλατφόρμα που είχε φορτωμένες μπάλες έπιασε φωτιά και έσπειρε φλόγες κατά μήκος του δρόμου με συνέπεια να αναπτυχθεί ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Οι φλόγες κινήθηκαν δυτικά του χωριού Βίτωλη απειλώντας αρχικά σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτη σε πάρα πολλά σημεία χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, έχουν καεί δεκάδες κολώνες της ΔΕΗ που είναι κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας- Καρπενησίου ενώ η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Λαμίας- Καρπενησίου έχει κλείσει.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας- Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια

Οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στο Καλαμάκι Κορινθίας, κοντά στον δρόμο Κορίνθου-Επιδαύρου.

Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γι' αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των πρώτων σπιτιών κοντά στην πυρκαγιά, προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά δεν εμπνέει ανησυχία ενώ γα την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόροι και μέχρι πριν από λίγο έκαναν ρίψεις 3 αεροπλάνα 1 ελικόπτερο που θα αποχωρήσουν καθώς πέφτει το σκοτάδι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News