Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης» - Νέα e-Υπηρεσία για την εξέλιξη της πανδημίας

Οι περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς

Νέα e-Υπηρεσία για την εξέλιξη της πανδημίας - Ποιες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο ανέλυσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, ενώ τόνισε παράλληλα, πως τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της πανδημίας», ωστόσο όπως είπε «δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιστρέψουμε πλήρως στην κανονικότητα».
Στη συνέχεια ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ έκανε ειδική αναφορά στα self test, ενώ τόνισε πως για μερικούς ακόμα μήνες θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες, να προσέχουμε και να κάνουμε self tests, αλλά βεβαίως και να συνεχιστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο μαζικός εμβολιασμός.

«Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα»

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Phizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

Νίκος Χαρδαλιάς: Νέα e-Υπηρεσία για την εξέλιξη της πανδημίας

Την απόφαση για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλου από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Σημείωσε πως θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις όποιες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας.

Ειδικότερα, ο κ. Χαραλιάς, ανακοίνωσε ότι από 31 Μαΐου ενεργοποιείται άλλο ένα εργαλείο και πιο συγκεκριμένα στο Covid19.gov.gr θα μπορούν όλοι να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες:

  • Τον δείκτη θετικότητας
  • Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000
  • Την πορεία των κρουσμάτων
  • Τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς «με όπλο τον εμβολιασμό και τα πολλά τεστ, θα διαχειριστούμε με ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο κ. Χαρδαλιάς ακόμη είπε ότι «με όπλο τον εμβολιασμό και τα πολλά τεστ, θα διαχειριστούμε με ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε πως ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αρχίζουν ξανά οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, αλλά με προϋποθέσεις, καθώς και η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31 Μαΐου, με αλλαγές στα πρωτόκολλα, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, όπως διευκρίνισε.

Προβληματίζουν κάποιες περιοχές, μεταξύ αυτών και η περιοχή των Χανίων

Και συνέχισε: «Αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν». Συγκεκριμένα μίλησε για τους δήμους Ρόδου, Μυτιλήνης, Τροιζηνίας, Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια