Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Xαλάζι και βροχές στο τέλος Μαΐου

Ελλάδα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Xαλάζι και βροχές στο τέλος Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιες περιοχές "χαλάει" ο καιρός

Αστάθεια αναμένεται την Πέμπτη 27/05 κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για την Πέμπτη 27/05 οι λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου, καθώς επίσης και στα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν, με εξαίρεση στην Κεντρική Μακεδονία όπου θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη βόρεια Ελλάδα απόσήμερα Πέμπτη (27-05-2021) το απόγευμα, με βροχές και ισχυρέςκαταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

1. Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, με εξασθένηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (28-05-2021).

2. Εκ νέου, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής (28-05-2021), στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη.

Στον παρακάτω xάρτη παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για την Πέμπτη 27/05, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται οι τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News