Κορωνοϊός: «Παράθυρο» Κικίλια για εμβολιασμό των παιδιών πριν ανοίξουν τα σχολεία

Ελλάδα
Κορωνοϊός: «Παράθυρο» Κικίλια για εμβολιασμό των παιδιών πριν ανοίξουν τα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο EMA συνεδριάζει την Παρασκευή για να αποφασίσει αν τα εμβόλια, όπως αυτό της Pfizer, για παιδιά από 12 έως 16 ετών, θα ξεκινήσουν να χορηγούνται

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο εμβολιασμών των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών πριν ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Προϋπόθεση, βέβαια, να έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες.

Ο EMA συνεδριάζει την Παρασκευή για να αποφασίσει αν τα εμβόλια, όπως αυτό της Pfizer, για παιδιά από 12 έως 16 ετών, θα ξεκινήσουν να χορηγούνται προκειμένου να περιοριστεί κι άλλο η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Και στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο OPEN.

Αν ο EMA ανάψει το πράσινο φως, δεν αποκλείεται στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12 έως 15 ετών να ξεκινήσει το καλοκαίρι και πριν ανοίξουν τα σχολεία, είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε ερώτηση για το πως θα πειστούν οι γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει πειστεί για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».

Όπως εξήγησε, ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να έχουν κάνει όλοι από την ηλικία των 18 ετών και άνω το εμβόλιο μέχρι και τον Ιούλιο», έτσι ώστε όλοι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και όσοι νόσησαν και έχουν φυσική ανοσία, να δημιουργήσουν ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης, πρόσθεσε ότι «στα νησιά οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κι άλλα εμβόλια πέραν από αυτό της Johnson and Johnson στη νησιωτική Ελλάδα για όσους το επιθυμούν.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News