Ελλάδα

Εμβόλιο AstraZeneca - Επιτροπή Εμβολιασμών: Ερωτηματικά για πιθανή αλλαγή στα ηλικιακά όρια

Σύσταση σε γυναίκες 30-49 να επιλέξουν κάποιο άλλο εμβόλιο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ενδεχόμενο αλλαγής των ηλικιακών ορίων με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τα επεισόδια θρομβώσεων που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στην χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει αλλαγή στα ηλικιακά όρια όμως το πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως δεν αναμένεται να ανακοινωθεί καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας ως προς τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ωστόσο η Επιτροπή αναμένεται να συστήσει στις γυναίκες 30-49 ετών -εφόσον υπάρχει η δυνατότητα -να επιλέξουν κάποιο άλλο εμβόλιο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια για την πανδημία, στην οποία θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Ερωτηματικό επίσης παραμένει για το τι θα γίνει με όσες γυναίκες έχουν κλείσει ήδη ραντεβού για το εμβόλιο ή όσες έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια