Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Ούτε ένα δείγμα DNA στα νύχια της Κάρολαϊν - Το παράθυρο δεν είχε ίχνη παραβίασης»

Ελλάδα
Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Ούτε ένα δείγμα DNA στα νύχια της Κάρολαϊν - Το παράθυρο δεν είχε ίχνη παραβίασης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητούν δείγματα γενετικού υλικού σε 10 με 20 αντικείμενα

Δεν έχουν αποφέρει αποτέλεσμα οι μέχρι στιγμής εξονυχιστικές έρευνες των Αρχών για τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά, την Τρίτη 11 Μαΐου, με θύμα την Κάρολαϊν, την 20χρονη μητέρα ενός μωρού, μόλις 11 μηνών.

Tην ίδια στιγμή σύμφωνα με το MEGA, ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της Καρολάιν αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και να μεγαλώσει αλλού το 11 μηνών κοριτσάκι του και έτσι πολύ σύντομα- μάλιστα- πρόκειται να αδειάσει τον χώρο και να μετακομίσει.

Προκειμένου να βρουν τους δολοφόνους οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών συνεχίζουν με μεγάλη προσοχή τους έρευνες τους. Πιο συγκεκριμένα αναζητούν δείγματα γενετικού υλικού σε 10 με 20 αντικείμενα και εντοπισμένους χώρους που υπολογίζεται ότι άγγιξαν ή κινήθηκαν οι δράστες και όχι σε όλη την κατοικία. Ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους βρίσκεται και το παράθυρο από το οποίο μπήκαν και βγήκαν οι δράστες.

Ελάχιστα τα ευρήματα στο σπίτι

Πάντως, τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί για να φτάσουν στους δράστες είναι ιδιαίτερα φτωχά. Συγκεκριμένα, τα μοναδικά ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι ένα αποτύπωμα ενός άσχετου με το έγκλημα αλλοδαπού εργάτη κι ένα… πελματικό εντύπωμα του ίδιου του πιλότου στην κολλητική ταινία με την οποία οι εγκληματίες τον είχαν δέσει. Μάλιστα σε αυτή την ταινία φαίνεται πως δεν έχουν βρεθεί καθόλου ίχνη από γάντια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν βρέθηκε ούτε ένα αξιοποιήσιμο δείγμα DNA στα δάχτυλα και στα νύχια της 20χρονης Καρολάιν, παρόλο που σύμφωνα με περιγραφές του συζύγου της, η 20χρονη πάλεψε με τον δολοφόνο της.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Δείγματα γενετικού υλικού αναζητούνται σε 10 με 20 αντικείμενα και εντοπισμένους χώρους που υπολογίζεται ότι άγγιξαν ή κινήθηκαν οι δράστες κι όχι σε όλη την κατοικία. Ανάμεσα σε αυτούς και το παράθυρο από το οποίο μπήκαν και βγήκαν οι δράστες καθώς σύμφωνα με το MEGA.

Το παράθυρο δεν είχε ίχνη παραβίασης, ούτε γυαλιά ήταν σπασμένα κάτω, ούτε το τελάρο είχε ίχνη από κατσαβίδι

Ήταν βγαλμένο και ακουμπισμένο στο πάτωμα, στη μέση του δωματίου στο υπόγειο και γύρω υπήρχαν διάσπαρτες πεταμένες βίδες.

Προβληματισμός στις Αρχές

Το γεγονός ότι η έρευνα των αστυνομικών και των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής καρπούς, προβληματίζει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς, οι οποίοι εξακολουθούν να αναζητούν ακόμα και το πιο μικρό στοιχείο που μπορεί να τους βοηθήσει στο να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν, τουλάχιστον δέκα ακόμη ανεξιχνίαστες ληστείες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες κι όπου πάλι δεν υπήρχαν σημαντικά ευρήματα, όπως στην περίπτωση της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά.

Η έρευνα των Αρχών επικεντρώνεται πλέον στα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας και τη σάρωση της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενεργοποιήθηκαν κινητά μίας χρήσης και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν οι ληστές – δολοφόνοι.

Πηγή: thecaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News