Αυτοψία Ν. Χαρδαλιά: Σε ύφεση αλλά όχι οριοθετημένη η φωτιά στη Κορινθία

Ελλάδα
Αυτοψία Ν. Χαρδαλιά: Σε ύφεση αλλά όχι οριοθετημένη η φωτιά στη Κορινθία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συνεχώς βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς, ενώ περιμένουμε αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία»

Αυτοψία στο σημείο που μαίνεται η φωτιά, που ξέσπασε από την Τετάρτη το βράδυ στο Σχίνο Κορινθίας, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε από το μεσημέρι στον οικισμό Παπαγιαννέικα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τη δική τους μάχη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς υπάρχουν διάφορα μέτωπα, «τα οποία έχουν μαζέψει, ωστόσο το ανάγλυφο δεν βοηθάει». Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν μπορούν να πουν ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό εδώ το σημείο, νομίζω όμως ότι θα πάνε όλα καλά. Θα δουλέψουμε και το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι επίγειες δυνάμεις με τη βοήθεια των εναέριων μέσων επιχειρούν στην περιοχή.

«Συνεχώς βελτιώνεται η εικόνα της φωτιάς, ενώ περιμένουμε αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία», αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής - Ελέγχθηκε η πυρκαγιά σε Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι

«Συνεχώς βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς. Αναμένουμε ότι και αύριο θα υπάρχουν αναζωπυρώσεις της σε διάφορα σημεία της μεγάλης έκτασής της, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή», αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Οσον αφορά στους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν το μεσημέρι για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο κ.Βαθρακογιάννης επισημαίνει: «Στα συγκεκριμένα σημεία ελέγχθηκε άμεσα η φωτιά και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Ορη, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερο 24ωρο, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Μόλις νυχτώσει τα ενάερια μέσα θα αποσυρθούν και θα απογειωθούν πάλι με το πρώτο φως του Σαββάτου.

Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν συνεχώς εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News