Αριστοτελία Πελώνη: Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολίων για ηλικίες 40 -44

Ελλάδα
Αριστοτελία Πελώνη: Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολίων για ηλικίες 40 -44

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ενημέρωση

«Δεκατέσσερα αεροδρόμια εθνικές γέφυρες για ένα καλύτερο καλοκαίρι», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Και επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη χθες σε εκδήλωση που έγινε στο αεροδρόμιο ‘Μακεδονία' της Θεσσαλονίκης, για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Πρόκειται - όπως τόνισε ο πρωθυπουργός- για μια επένδυση συνολικού κόστους 440 εκατ. ευρώ που αλλάζει τα δεδομένα σε 11 νησιά και 3 ηπειρωτικές περιοχές μας.

Προσθέτοντας έσοδα στα δημόσια ταμεία και 11.600 νέες θέσεις εργασίας. Προσφέροντας μεγαλύτερη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες και καλύτερο περιβάλλον στους εργαζόμενους. Αλλά και μεγεθύνοντας το άυλο εθνικό κέρδος που είναι η τουριστική φήμη της χώρας μας. Αποτελεί ένα υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους και ιδιωτών. Και βέβαια είναι σημαντικό το γεγονός ότι βαδίζοντας προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία' και τα υπόλοιπα 13 γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι», υπογράμμισε η κ. Πελώνη.

*Από αύριο με την επαναλειτουργία των θερινών σινεμά γίνεται ένα ακόμα βήμα.

*Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων παρατηρείται χαλάρωση στη χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και στους όρους λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ. Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους.

*Λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα και τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν

*Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44.

*Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει τουλάχιστον 5,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

*Η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση της Υγείας με 4.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Για τους νοσηλευτές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

* Η απόφαση για την ΕΜΑΚ αφορά μία πολύ κρίσιμη υπηρεσία που αφορά την ασφάλεια, μία υπηρεσία που δεν μπορεί να λείψει κανένας. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνει η συζήτηση για ους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο. Η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα και όλα αξιολογούνται και εξετάζονται.

* Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την προανακριτική είναι σοκαριστικά,δείχνουν τον τρόπο που δρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, και παραπέμπουν σε καταστάσεις παρακράτους.

*Ο πρωθυπουργός μετέβη με το πλοίο της γραμμής στην Τήνο για ιδιωτική επίσκεψη, λόγω αλλαγής στο πρόγραμμά του μίσθωσε ιδιωτικό ελικόπτερο για την επιστροφή του επιλέγοντας να μην μετατρέψει σε θαλάσσιο ταξί τα ελικόπτερα του στρατού.

*Στέκεται με ευθύνη δίπλα  στους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου : intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News