Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ κατά της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ελλάδα
Μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ κατά της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για απιστία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου

Υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η μηνυτήρια αναφορά των αρμόδιων Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου. Οι τομεάρχες Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης & Θεόφιλος Ξανθόπουλος, αφού κατέθεσαν την ογκοδέστατη σε στοιχεία και τεκμηρίωση αναφορά, δήλωσαν τα εξής:

Παύλος Πολάκης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης:

Καταθέσαμε σήμερα μαζί με τους υπεύθυνους Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρήστο Σπίρτζη και Θεόφιλο Ξανθόπουλο, μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κ. Σοφία Νικολάου, την ΓΓ της Αντεγκληματικής Πολιτικής. Η μηνυτήρια αναφορά λέει ότι την καταγγέλλουμε για απιστία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Η κ. Νικολάου, στο όνομα του κορωνοϊού, είναι το πιο κραυγαλέο παράδειγμα, για να το πω έτσι, σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια – δυο μέρες πριν την ανάθεση, σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με τον αντικείμενο των μέσων ατομικής προστασίας, απολυμάνσεων ή άλλων υγειονομικών διαδικασιών. Κι όμως πήραν τη «δουλειά». Αλλά και εταιρείες που έδωσε τη δουλειά σε τιμές πολλαπλάσιες από αυτές που άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου, την ίδια μέρα, αγόραζαν το ίδιο υλικό. Το υπολογιζόμενο κόστος αυτής της ζημιάς για το ελληνικό δημόσιο, από τα 4 εκατομμύρια αναθέσεων είναι τα 2.200.000 εκατομμύρια ευρώ. Θα έχετε παρακολουθήσει ότι πολλές φορές είχα προκαλέσει κάποιον εισαγγελέα να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Δυστυχώς δεν κινήθηκε, άρα «πήγε ο Μωάμεθ στο βουνό». Οπότε, σήμερα καταθέσαμε τη μηνυτήρια αναφορά και περιμένουμε με τα αναλυτικότατα και συντριπτικά στοιχεία της, με τη βοήθεια του δικηγόρου και επιστημονικού συνεργάτη του Τομέα Διαφάνειας Μανώλη Καπνισάκη, να κινηθεί γρήγορα η εισαγγελία και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης:

Η δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», αποκτά σήμερα μια ξεχωριστή επικαιρότητα. Μαζί με τους αρμόδιους Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά, ακριβώς επειδή επί ένα χρόνο παρατηρείται μια διασπάθιση δημόσιου χρήματος χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις. Θέλω να πω ότι αυτό δεν απασχολεί μόνο εμάς, τον ΣΥΡΙΖΑ, απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία. Ο κάθε έντιμος πολίτης αντιλαμβάνεται ότι το προϊόν του κόπου του δεν μπορεί να είναι εργαλείο για κάποιον να κάνει προσωπικές πολιτικές. Στα ζητήματα αυτά η κοινωνία πρέπει να συστρατεύεται και εμείς, εφόσον ολοκληρώσαμε την κοινοβουλευτική μας πρακτική και κριτική με καταθέσεις ερωτήσεων, με συζητήσεις, με ανάδειξη του θέματος σε κοινοβουλευτικό και πολιτικό επίπεδο, και εφόσον υπάρχει ένα μια διάσταση ποινική, επιλέξαμε να στραφούμε στην καθ’ ύλην αρμόδια, την καθ’ ύλη υπεύθυνη, την ελληνική Δικαιοσύνη. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες.

Χρήστος Σπίρτζης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη:

Με άλλοθι άλλες φορές την οικονομική κρίση άλλες φορές τις φυσικές καταστροφές, έχει καταπατηθεί και έχει παραγραφεί και η ευρωπαϊκή νομοθεσία και οι μηχανισμοί ελέγχου των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών αλλά και των δικαστηρίων της χώρας. Αυτός είναι ο λόγος που ο μόνος θεσμός που μένει να ελέγξει τη νομιμότητα και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος είναι η ελληνική Δικαιοσύνη και για αυτό ελπίζουμε η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επαναφέρει στην Εθνική νομοθεσία τις διαδικασίες που διασφαλίζουν τον έλεγχο της νομιμότητας, την τήρηση της διαφάνειας και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News