Γάμοι και βαφτίσεις: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις - «Θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική, όχι χορός»

Ελλάδα
Γάμοι και βαφτίσεις: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις - «Θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική, όχι χορός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Στο θέμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και απασχολεί ιδιαίτερα την Κρήτη αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης  «Θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Αύριο θα εξεταστεί το θέμα στην επιτροπή. Είναι οξύμωρο και αντιφατικό να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και να υπάρχουν πάνω από 100 άτομα σε τραπέζια των έξι ατόμων, αλλά να μην μπορεί να γίνει το ίδιο σε ένα κτήμα. Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια».

«Το θέμα για χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα, ίσως όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων. Θα εισηγηθούμε στις δεξιώσεις να υπάρχει μουσική, όχι χορός».

Για την πορεία της πανδημίας:

«Η πανδημία είναι εδώ και πρέπει να προσέχουμε. Είμαστε μεν στη φάση της εξόδου, αλλά θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα ένα πισωγύρισμα. Βλέπουμε και από τους ελέγχους που γίνονται ότι υπάρχει ξαφνικά μια πολύ μεγάλη χαλάρωση. Λες και ο κόσμος αποφάσισε ξαφνικά ότι η πανδημία τελείωσε. Η πανδημία δεν τελείωσε, είναι ακόμα εδώ. Με την πρόοδο και την ταχύτητα των εμβολιασμών, όπως πηγαίνουμε τώρα, σε δύο έως τρεις εβδομάδες θα είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Είναι κρίμα λίγο πριν από τον τερματισμό να σκοντάψουμε».

«Είναι κατανοητό το ξέσπασμα του κόσμου, αρκεί να μην είναι επώδυνο για την επόμενη ημέρα. Πάμε προοδευτικά προς την ελευθερία μας και όχι απότομα από τη μία μέρα στην άλλη. Τα μέτρα χαλαρώνουν αλλά δεν καταργούνται έως ότου μας πουν οι γιατροί λήξη συναγερμού».

Για το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης:

«Όσοι κάνουν την αίτησή τους και τη συμπληρώνουν επιτυχώς θα πάρουν τα χρήματα τους μέσα σε 4 εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις είναι περίπου 10.000, αλλά λιγότεροι από 1.000 έχουν συμπληρώσει επιτυχώς. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει την αίτηση μέχρι τις 31 Ιουλίου».

Για το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού:

«Ίσως αυτή την εβδομάδα, μπορεί ακόμα και σήμερα, να έρθει η πρώτη έγκριση από την ΕΕ για το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού. Όταν το ανακοινώσουμε θα είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ξενοδόχο να μην ανοίξει. Η ενίσχυση στον τουρισμό θα είναι γενναία και μη επιστρεπτέα».

Για τους εσωτερικούς χώρους στην εστίαση:

«Οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα ανοίξουν όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση. Όταν εμβολιαστούμε όλα θα τελειώσουν, όπως έγινε στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Για το πρόγραμμα «Γέφυρα 2»:

«Προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις στις οφειλές και κούρεμα στην βασική οφειλή. Από αυτό το πρόγραμμα θα έχουν μεγάλο όφελος και οι ενήμεροι και οι υπόχρεοι».

Για το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη και τη δήλωση Καρανίκα:

«Την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής έχουμε τη ψηφοφορία για τη φαρμακευτική κάνναβη. Είμαι ευτυχής ως Υπουργός Ανάπτυξης που και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής και τώρα πηγαίνει στην Ολομέλεια με μία μεγάλη πλειοψηφία. Στόχος μας είναι τα επόμενα δύο χρόνια να προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στη φαρμακευτική κάνναβη».

«Δεν υπάρχει καμία «κωλοτούμπα». Στην πολιτική εκλεγόμαστε και παίρνουμε θέση ευθύνης με έναν σκοπό: να κάνουμε τη ζωή του ελληνικού λαού καλύτερη. Η στάση της ΝΔ στο παρελθόν ήταν αρνητική σε αυτό το νομοσχέδιο. Στην πορεία όμως τα πράγματα άλλαξαν και μας έπεισαν ότι η αρχική μας θέση ήταν λάθος. Δεν μπορείς να παραμένεις κολλημένος στην πολιτική όταν τα γεγονότα αλλάζουν».

Για την εγκληματικότητα:

«Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί με βάση τα στοιχεία. Όμως και στην Ελλάδα επικράτησε τα τελευταία χρόνια μια αριστερή αντίληψη περί «χαϊδέματος» των εγκληματιών σε μία λογική σωφρονισμού και επανένταξης. Αυτή η λογική έφτασε στο αποκορύφωμά της με τον Νόμο Παρασκευόπουλου ότι δήθεν όλοι μπορούν να σωφρονιστούν. Δεν μπορούν όλοι να σωφρονιστούν. Για παράδειγμα οι εγκληματίες στα Γλυκά Νερά όταν συλληφθούν κανένας μας δεν επιθυμεί τον σωφρονισμό τους, όλοι επιθυμούμε την τιμωρία τους».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο του 2023, ούτε ημέρα νωρίτερα. Σταματήστε να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο. Συζητάμε για κάτι που δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει. Θα γίνουν στην ώρα τους».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών και θα κυρωθούν τα πρωτόκολλα, όπως λέγαμε προεκλογικά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κακή συμφωνία. Τώρα δεν μπορεί να ακυρωθεί».

Για την κατάθεση Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής:

«Περιμένω να ακούσω διάψευση του Νίκου Παππά για όσα είπε χθες ο Χρήστος Καλογρίτσας. Γιατί ο κ. Παππάς δεν έχει κάνει μήνυση ακόμα στον κ. Καλογρίτσα; Άρα, αποδέχεται την κατηγορία».

 φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News