Κορωνοϊός: Έφυγε από τη ζωή ο 50χρονος τραυματιοφορέας - Είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Έφυγε από τη ζωή ο 50χρονος τραυματιοφορέας - Είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή, παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό ο 50χρονος τραυματιοφορέας

Κατέληξε - όπως έγινε γνωστό την Κυριακή - στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας, ο 50χρονος τραυματιοφορέας, μετά από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο 50χρονος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και εργαζόταν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ μόλις πριν λίγες ημέρες είχε εμβολιασθεί με τη πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα.

Νόσησε μαζί με άλλους 6 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου Χαλκίδας μεταξύ αυτών και ο αδελφός του που είναι επίσης τραυματιοφορέας στο ίδιο νοσοκομείο. Ο αδελφός του και οι άλλοι συνάδελφοι του ξεπέρασαν τη νόσο. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Δυστυχώς θρηνούμε από χθες το χαμό του 27ου υγειονομικού από κοροναϊό. Κατέληξε 50χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Χαλκίδας από κοροναϊο μετά από σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν. Εκεί στη ΜΕΘ που έχασε τη ζωή του, μετέφερε δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό και τους έδινε κουράγιο ότι θα τα καταφέρουν να τον νικήσουν.

Δυστυχώς ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Μόλις πριν λίγες ημέρες εμβολιάσθηκε με τη πρώτη δόση αλλά δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα. Νόσησε από κοροναϊό μαζί με άλλους 6 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου Χαλκίδας μεταξύ αυτών και ο αδελφός του που είναι επίσης τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο αδελφός του και οι άλλοι συνάδελφοι ξεπέρασαν τη νόσο. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε.

Εισήχθη στις 15 Απριλίου στην κλινική κοροναϊού με συμπτώματα. Στις 28 Απριλίου επιβαρύνθηκε η υγεία του και διασωληνώθηκε. Δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας. Ήταν όλα κατειλημμένα. Τελικά την ίδια ημέρα άδειασε ένα και μεταφέρθηκε. Συλληπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους. Για εμάς αθάνατος. Ήρωας πολέμου. ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 27.

Για τη πολιτεία τίποτα.

Ακόμη να χαρακτηρίσει το θάνατο των θανόντων συναδέλφων από κοροναϊό εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειες των θανόντων συναδέλφων που έπεσαν στο καθήκον βρίσκονται σε απόγνωση. Στη μεγάλη Βρετανία έδωσαν ήδη στις οικογένειες των θανόντων υγειονομικών από κοροναϊό 60.000 λίρες και προνόμια . Σε εμάς μόνο λόγια

και ατομική ευθύνη. Όταν συμβαίνουν ατυχήματα στις ένοπλες δυνάμεις ομιλούν για ήρωες και στήνουν ανδριάντες. Σε εμάς αδιαφορία».

Τι είχε δηλώσει η αδερφή του

«Είχαν βγει θετικοί στον κορωνοϊό και άλλοι συνάδελφοι του τραυματιοφορείς που δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αντίθετα ο αδερφός μου που ήταν ο μοναδικός από αυτούς που είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer κατέληξε στη ΜΕΘ και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Πήγα να τον δω στη ΜΕΘ και είδα άτομα μέσα χωρίς μάσκα. Είδα μέσα μέχρι και παιδίατρο να εξετάζει ασθενείς. Έχουμε κάνει αίτημα ως οικογένεια να πάει σε άλλο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο ΚΑΤ. Προσεύχομαι κάθε μέρα στον Θεό να τον κάνει καλά...», είχε τονίσει στο EviaZoom.gr η αδερφή του, Κατερίνα Μαθιουδάκη.

Διοικητής Νοσοκομείου Χαλκίδας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης για τον θάνατο του 50χρονου τραυματιοφορέα:

«Μία από τις δυσκολότερες ημέρες στην ιστορία του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι η σημερινή. Μετά από τη μεγάλη και άνιση μάχη κατά του κορονοϊού 2019 (COVID-19), που έδωσε ο υγειονομικός Βασίλης Μαθιουδακης τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου, απεβίωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν από τις 28 Απριλίου.

Αισθάνομαι την ανάγκη ως συνεργάτης και Διοικητής να εκφράσω τη μεγάλη θλίψη μου για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που αγάπησε και υπηρέτησε το Δημόσιο σύστημα υγείας, για σχεδόν 20 έτη, με προσφορά στο συνάνθρωπο. Το Νοσοκομείο ήταν πάντα ψηλά στα ιδανικά του και προτεραιότητά του οι ασθενείς.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά μαζί του στη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου και η καλή του διάθεση έδινε δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε. Είχα γίνει μάρτυρας πράξεων του συμπαράστασης σε ασθενείς και οικείους τους, συμπαράσταση που ήταν από την καρδιά του...!

Η πανδημία έγραψε την μαύρη σελίδα στην ιστορία του νοσοκομείου Χαλκίδας με την απώλεια του, απώλεια τεράστια για όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

«Να εκφράσω τα θερμότερά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και οικείους του, ιδιαίτερα στην αγαπητή του μητέρα, η οποία σε διά ζώσης συνάντησή μας προ λίγων ημερών, μου είπε «ο Βασίλης μου, αγαπούσε το νοσοκομείο και τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, το νοσοκομείο ήταν η ζωή του, ήταν προτεραιότητα του» Αντίο Βασίλη, Θα σε θυμόμαστε πάντα ! Καλό παράδεισο!».

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου:

«Υπέκυψε στη μάχη με τον κορωνοϊό ακόμα ένας υγειονομικός και αυτός είναι ο δικός μας συνεργάτης, ο δικός μας φίλος, ο άνθρωπος που επί σειρά ετών υπηρέτησε στο Νοσοκομείο μας, με ήθος, με αγάπη και αξιοπρέπεια, για τους ασθενείς και τους συναδέλφους του. Ο Βασίλης ήταν ένας ευαίσθητος, αγαπητός συνάδελφος για όλους και η απώλειά του δημιουργεί σε όλους εμάς, που τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, ένα μεγάλο κενό.

Ολόψυχα εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη βαθιά μας θλίψη στην οικογένειά του. Είναι λυπηρό να φεύγουν από κοντά μας νέοι άνθρωποι και τόσο άδικα! Ευχόμαστε να είναι ο τελευταίος, σε μια δυστυχώς αρκετά μεγάλη λίστα αδικοχαμένων συναδέλφων μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… Καλό Παράδεισο συνάδελφε!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News