Ελλάδα

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί - Χωρίς self test οι μαθητές

Τι να γνωρίζουν εκπαιδευτικοί και γονείς

Την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων σηματοδοτεί το άνοιγμα και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από τη Δευτέρα 17 Μαΐου.

Οι μαθητές των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δεν θα υποβάλλονται στην διαδικασία του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), σε αντίθεση με τους μαθητές των υπόλοιπων βαθμίδων.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα, αντί των δύο, που ίσχυσε αρχικά.

Παράλληλα, και σύμφωνα με τα dikaiologitika, τα παιδάκια στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες.

Φυσικά, τα self test ισχύουν κανονικά για τους εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Θα πρέπει να διενεργούνται εντός 24 ωρών, πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα κάθε Δευτέρα πρωί.

Πώς θα προμηθευτείτε τα self test

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), «η διάθεση των τεστ covid-19 (rapid - self test) προς το κοινό για αυτοδιάγνωση επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία».

Η προμήθεια των τεστ από τα φαρμακεία από ενήλικους μαθητές και εκπαιδευτικούς γίνεται βάσει του ΑΜΚΑ τους. Για τους ανήλικους μαθητές, τα τεστ παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια