Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το προφίλ των δραστών - Κάμερα «έπιασε« τον τσιλιαδόρο

Ελλάδα
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το προφίλ των δραστών - Κάμερα «έπιασε« τον τσιλιαδόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παιδί σκουντούσε τη νεκρή μητέρα για να ξυπνήσει

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών που έκοψαν το νήμα της ζωής της 20χρονης Καρολάιν. Οι αστυνομικοί αναζητούν βήμα-βήμα τα λάθη που έκαναν οι δολοφόνοι καθώς και άλλα στοιχεία που άφησαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Η αγριότητα του εγκλήματος είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα και φαίνεται και από τη νεκροψία στη νεαρή μητέρα. Ο ένας από τους τρεις δράστες της δολοφονίας έκλεισε το στόμα της κοπέλας με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας και σφίγγοντάς της τα χείλη με την παλάμη των χεριών του. Με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής έφραξε και τη μύτη της μέχρι που εκείνη ξεψύχησε.

Με λυγμούς άρχισε να κλαίει ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά μετά τη βάρβαρη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Το παιδί σκουντούσε τη νεκρή μητέρα για να ξυπνήσει

Την εικόνα που αντίκρισε φαίνεται πως δεν θα την ξεχάσει ποτέ, όπως περιέγραψε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

 «Οι συνάδελφοι μου του Ανθρωποκτονιών δεν διαρρέουν πληροφορίες, γιατί οι πληροφορίες που διαρρέονται στους πολίτες τις ακούν και αυτοί που έχουν κάνει το έγκλημα και αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αποφύγουν κάποια πράγματα. Όμως, μίλησα με συναδέλφους της Αμέσου Δράσης που ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στο σημείο. Αυτοί είναι συγκλονισμένοι. Κάποιοι από αυτούς μου είπαν ότι έχουν δει ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά τους, έχουν δει ανθρώπους που έχουν αυτοκτονήσει, αλλά αυτή η εικόνα τους συγκλόνισε, ειδικά η εικόνα του μωρού πάνω από τη νεκρή μητέρα, που τη σκουντούσε για να προσπαθήσει να την ξυπνήσει. Όταν μου περιέγραφε συνάδελφός μου αυτήν τη σκηνή άρχισε να κλαίει με λυγμούς» αποκάλυψε.

«Έμειναν στο σπίτι για μισή ώρα μετά τον φόνο»

Σε νέα κατάθεση που έδωσε χθες (12.05) στις Αρχές ο σύζυγος, είπε ότι οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι γύρω στις 05:30 και αφού έδεσαν τον ίδιο, έδεσαν και την 20χρονη.

Από τη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τη σύζυγό του εκτίμησε ότι πέρασε ακόμη μισή ώρα μέχρι να φύγουν οι δράστες. Όταν κατάλαβε ότι διέφυγαν χρειάστηκε ακόμα μισή ώρα μέχρι να πιάσει το κινητό του και να το ενεργοποιήσει.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε αναπαράσταση, παρουσία του 32χρονου, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το modus operandi των δραστών, καθώς και για τον τρόπο που ο 32χρονος επικοινώνησε με την αστυνομία. Ο χρόνος παραμονής μέσα στο σπίτι ήταν αρκετός, καθώς έμειναν για τουλάχιστον μισή ώρα, επομένως οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες έχουν αφήσει στοιχεία, όπως DNA και αποτυπώματα. Μάλιστα θεωρούν ότι κατά 98% οι δράστες είναι σεσημασμένοι κακοποιοί. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, επίσης, ότι η έρευνα στο σπίτι ήταν «αντιτρομοκρατικού τύπου», οι αστυνομικοί φορούσαν ειδικές στολές και εξερεύνησαν το παραμικρό.

Ψάχνουν παντού στοιχεία

Σύμφωνα με το MEGA οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταλήξει στο πώς οι δράστες έφτασαν στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια ακινητοποίησαν το ζευγάρι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αφού οι 3 κουκουλοφόροι δράστες κρέμασαν το σκυλί της οικογένειας στα κάγκελα, μπήκαν στη μεζονέτα από το παράθυρο στο υπόγειο της οικίας και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για το ζευγάρι.

Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων που είδε τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν να σκοτώσουν τη μόλις 11 μηνών κόρη του δίνει από χθες όσο περισσότερα στοιχεία μπορεί για τους δράστες. Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις του, οι τρεις δράστες μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ήταν μεσαίου αναστήματος και οι σωματότυποί τους ήταν κανονικοί.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα μήπως καταφέρει να αναγνωρίσει κάποιων.

«Έκαναν λάθη»

Έμπειροι αξιωματικοί επαναλαμβάνουν από την πρώτη στιγμή ότι η μανία που επέδειξαν οι κακοποιοί και η απληστία τους, τους παγίδευσε στο να κάνουν μοιραία λάθη.

Η 20χρονη Κάρολαϊν πάλεψε μαζί τους και αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η πιθανότητα οι δολοφόνοι να έχουν αφήσει αρκετό γενετικό υλικό τόσο στα αντικείμενα του σπιτιού όσο και στα ρούχα του ζευγαριού, είναι μεγάλη.

Οι αστυνομικοί, φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους βίντεο, στο οποίο έχει καταγραφεί η φιγούρα του 4ου συνεργού, του ανθρώπου ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ληστείας μετά φόνου ήταν ο τσιλιαδόρος εκτός σπιτιού.

Η ώρα ήταν 5 και μισή τα ξημερώματα και η κάμερα έχει «πιάσει» τον άνδρα να βρίσκεται έξω από το σπίτι και να ελέγχει. Το υλικό αυτό ήδη ελέγχεται εξονυχιστικά για την παραμικρή λεπτομέρεια, με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας που έχει στην διάθεσή της η ελληνική αστυνομία.

Το προφίλ των δραστών

Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ήδη έχουν χτίσει το προφίλ των δραστών, απαραίτητο όπλο στα χέρια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για σεσημασμένους ληστές, μέλη εγκληματικής ομάδας, που έχουν ξαναμπεί σε σπίτια και έχουν ξανακάνει ληστείες με τους ιδιοκτήτες μέσα σε αυτά.

Αρκετές μάλιστα, είναι οι φορές που η μεθοδολογία που ακολουθούν όταν εισβάλουν στα σπίτια είναι η ίδια και σε αρκετές περιπτώσεις, έχει προδώσει την ταυτότητά τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ληστές ήταν τέσσερις. Τρεις εισβολείς και ένας τσιλιαδόρος.

Μπήκαν από το παράθυρο στο ημιυπόγειο, αφαιρώντας με κάποιο εύχρηστο εργαλείο τους πίρους. Ο 32χρονος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δύο από τους τρεις κρατούσαν όπλο, ενώ ο τρίτος, ο πιο κοντός και μικρόσωμος που σκότωσε και τη γυναίκα του, είχε στα χέρια του κάτι που έμοιαζε σαν κατσαβίδι.

Οι κακοποιοί είχαν μαζί τους σκοινί, με το οποίο κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας τον σκύλο της οικογένειας αλλά και μονωτική ταινία με την οποία έδεσαν χειροπόδαρα και έκλεισαν τα μάτια του 32χρονου. Είχαν έρθει προετοιμασμένοι να αφοπλίσουν όποιον επιχειρούσε να τους σταματήσει.

Έτσι, οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν τη «σφραγίδα» στον τρόπο δράσης των συγκεκριμένων κακοποιών στα Γλυκά Νερά με παλαιότερες υποθέσεις, μέσω εξειδικευμένων συστημάτων που έχουν στη διάθεσή τους.

Στο μικροσκόπιο DNA & παλιές υποθέσεις

Οι δύο ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση του απίστευτου εγκλήματος έχουν στην κατοχή τους αποτυπώματα και στοιχεία από τον DNA των δραστών.

Οι αστυνομικοί αξιοποιούν το οπτικό υλικό από κάμερες σπιτιών, καταστημάτων και ρύθμισης κυκλοφορίας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη καταλήξει σε λίγα ΙΧ αλλά και σε ένα άτομο που κινήθηκε ύποπτα το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Από τα αρχεία ανασύρονται εγκλήματα παρόμοιας αγριότητας αλλά και πρόσφατες αποφυλακίσεις σκληρών κακοποιών. Βήμα – βήμα οι αστυνομικοί θα αποκλείσουν σεσημασμένους και θα σχηματίσουν ένα πολύ μικρό κύκλο υπόπτων που τελικά θα τους οδηγήσει στους δράστες.

Οι δράστες προτού εισβάλουν στο σπίτι κατέστρεψαν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του. Κάτι που δείχνει ότι οι αδίστακτοι κακοποιοί πιθανότατα σχεδίαζαν μέρες την επίθεση και γνώριζαν ότι υπήρχαν κάμερες και πώς το σπίτι δεν διέθετε συναγερμό.

Ακόμη ερευνάται εάν η επίθεση σχετίζεται με πρόσφατη αγορά από το ζευγάρι οικοπέδου 100.000 ευρώ και εργασίες που θα άρχιζαν σε αυτό. Ήδη εξετάζονται άτομα που εργάζονταν στην μονοκατοικία ενώ οι δράστες επικηρύχθηκαν με το ποσό των 300.000 ευρώ.

 newsbeast

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News