Σύσκεψη ειδικών: «Κλειδώνουν» οι εισηγήσεις για SMS και διαπεριφερειακές – Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

Κρήτη
Σύσκεψη ειδικών: «Κλειδώνουν» οι εισηγήσεις για SMS και διαπεριφερειακές – Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «τραπέζι» το διευρυμένο άνοιγμα της οικονομίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων, με την συμμετοχή σχεδόν του συνόλου του υπουργικού συμβουλίου, καθώς 10 υπουργοί τοποθετούνται για το διευρυμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων των επόμενων ημερών και εβδομάδων.

Για σήμερα το απόγευμα τοποθετούνται χρονικά οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις για την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν και οι αντίστοιχες αποφάσεις για τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε συνάρτηση με τις εν λόγω αποφάσεις και το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού θα δοθεί και ο οδικός χάρτης απελευθέρωσης του συνόλου των δραστηριοτήτων το επόμενο διάστημα, με σχετικές ανακοινώσεις τόσο σήμερα όσο και την Παρασκευή.

Παράλληλα, φαίνεται πως «κλειδώνουν» αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης, οι οποίες θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Παρασκευή.

Ειδικότερα, στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» αναμένεται να βρεθεί και πάλι ο Δήμος Μυλοποτάμου ενώ στο πιο αυστηρό επίπεδο επιτήρησης θα παραμείνει και ο Δήμος Ανωγείων.

Αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο» θα παραμείνει ο Δήμος Φαιστού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τους ειδικούς προβληματίζει και η επιδημιολογική εικόνα του Δήμου Ηρακλείου, τόσο μετά την συρροή κρουσμάτων στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου αλλά και θετικά δείγματα του ιού στον καταυλισμό Ρομά.

Πως θα γίνει η άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, είτε πρόκειται για αεροπορικό, είτε για ακτοπλοϊκό ταξίδι, οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να έχουν ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών, ενώ δεκτά αναμένεται να γίνονται ακόμη τα rapid και τα self test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι πολίτες θα πιστοποιούν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ με έγγραφη δήλωση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να δημιουργηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.

Κατάργηση των SMS

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα SMS για τις μετακινήσεις αναμένεται να καταργηθούν είτε την Παρασκευή είτε το Σάββατο.

Παράλληλα, η εισήγηση των ειδικών που φαίνεται να κλειδώνει είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 00:30, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει στις 00:15.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75% και μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους –όχι όρθιους– με ποσοστό πληρότητας 50%.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News