Άρση Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση των sms - Την Τετάρτη οι αποφάσεις

Ελλάδα
Άρση Lockdown: Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση των sms - Την Τετάρτη οι αποφάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων αναμένεται να ανακοίνωση η κυβέρνηση την Τετάρτη

Στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν το τελικό σχέδιο για τα sms, τις υπερτοπικές μετακινήσεις καθώς και για την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για την άρση κι άλλων περιοριστικών μέτρων τα οποία είχαν επιβληθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου, που αποτελεί και ημερομηνία ορόσημο.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, και θεωρείται πιθανόν να έχουν ισχύ από το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην κυβέρνηση μελετούν το τελικό σχέδιο για τα sms, τις υπερτοπικές μετακινήσεις αλλά και το ωράριο κυκλοφορίας. Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται πως έχουν καταλήξει στην κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής sms για τις μετακινήσεις, τόσο στο 13033 όσο και στο 13032, καθώς εκτιμάται ότι η αποστολή αυτών των μηνυμάτων δεν συνάδει με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στη χώρα, με δεδομένο ότι πολλές δραστηριότητες έχουν πια ανοίξει. Ως εκ τούτου, αποτελεί πεποίθηση πως δεν έχει νόημα να στέλνει κάποιος γραπτά μηνύματα για την κατ' εξαίρεση κυκλοφορία εκτός σπιτιού.

Ένα δεύτερο μέτρο, στο οποίο φαίνεται πως θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές, είναι αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μία πρώτη φάση (πιθανόν για μία ή δύο εβδομάδες) η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 12 το βράδυ και όχι στις 11 που ισχύει σήμερα. Πρόκειται για μία παρέμβαση που έχουν ζητήσει, μεταξύ άλλων, οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι καλούνται να κλείνουν τα μαγαζιά τους στις 11 παρά τέταρτο, προκειμένου οι πολίτες να προλαβαίνουν έως τις 11 να βρίσκονται στα σπίτια τους.

"Τέλος" αναμένεται να μπει, επίσης, στις υπεροπικές μετακινήσεις και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωσή τους. Τα self test αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν θα είναι υποχρεωτική η κατοχή ενός αρνητικού self test ή θα υπάρχει απλά μία σύσταση. Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο άρσης και των υπόλοιπων περιοριστικών μέτρων. Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού, οι ανακοινώσεις είναι πιθανόν να γίνουν την Πέμπτη.

Οι επόμενες ημερομηνίες "κλειδιά"

Παρασκευή 14 Μαΐου:

- Ανοίγουν τα μουσεία με βάση το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

- Αναμένεται να σταματήσει η ισχύς του click inside στο λιανεμπόριο, ενώ στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για μείωση του περιορισμού στον αριθμό των τετραγωνικών.

Σημειώνεται ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει εκ νέου εισήγηση από το υπουργείο και για τη λειτουργία κέντρων ευεξίας, μασάζ, τατουάζ κλπ, τα οποία όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης μπορούν και αυτά, με self test, να λειτουργήσουν.

Σάββατο 15 Μαΐου:

- Ανοίγει ο τουρισμός.

- Απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

- Ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Δευτέρα 17 Μαΐου:

- Ανοίγουν οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

- Επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

- Επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1 προς 1 από τις 17 Μαΐου.

- Επαναλειτουργούν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.

Παρασκευή 21 Μαΐου:

- Ανοίγουν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Παρασκευή 28 Μαΐου:

- Επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους. Αφορά μόνο καθήμενους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Πηγή: enikos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News