Στέλλα Κυριακίδου: Το 34% του ενήλικου πληθυσμού στην Ε.Ε έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ελλάδα
Στέλλα Κυριακίδου: Το 34% του ενήλικου πληθυσμού στην Ε.Ε έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συμφωνία με την BioNtech/Pfizer για την παράδοση άλλων 1,8 δισ. δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού»

Το 34% του ενήλικου πληθυσμού στην Ευρώπη έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανέφερε σήμερα η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, σε παρέμβασή της στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «Η επιτυχημένη πολιτική εμβολιασμού της Ε.Ε. θα συνεχιστεί καθώς με αυτή, μικρότερες χώρες όπως και η Ελλάδα, απέκτησαν ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια. Για εμάς είναι απαραίτητο να συνεχιστεί αυτή η πολιτική», συμπλήρωσε η κυρία Κυριακίδου, αναφέροντας επίσης ότι στην ΕΕ έχουν ήδη παραδοθεί 16 δισ. δόσεις εμβολίων.

Αφού ανέφερε ότι ήδη το 38% του ενήλικου πληθυσμού στην Ε.Ε έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, επισήμανε πως «η ΕΕ έχει ήδη συμφωνήσει με τις BioNtech/Pfizer για την παράδοση άλλων 1,8 δισ. δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο επόμενο διάστημα». Η ίδια υπογράμμισε ότι η πανδημία έκανε πιο έντονες τις ανισότητες εντός της ΕΕ, και ανέδειξε τα κενά του συστήματος. «Η πανδημία μάς έδειξε σε ποια σημεία πρέπει να δώσει έμφαση η κοινωνία μας, ποια πράγματα πρέπει να βελτιώσουμε και πώς μπορούμε να γίνουμε πιο ανθεκτικοί», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει αν δεν είναι ασφαλής μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο ένα καλά συντονισμένο και αποφασιστικό σχέδιο δράσης, ώστε να βελτιώσει η ΕΕ την ετοιμότητά της σε τέτοιες κρίσεις».

Τέλος, η κυρία Κυριακίδου αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του προγράμματος ΗΕRA (Health Emergency Responsive Agency), ενώ τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια μακροπρόθεσμη πολιτική για την αντιμετώπιση κρίσεων. «Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας με αισιοδοξία και να είμαστε φιλόδοξοι, γι'αυτό τώρα είναι η ώρα για υπευθυνότητα και δράση», είπε κλείνοντας την παρέμβασή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News