Ν. Κεραμέως: «Υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η επόμενη σχολική χρονιά»

Ελλάδα
Ν. Κεραμέως: «Υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η επόμενη σχολική χρονιά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το self test θα γίνεται και στα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, με την βοήθεια του γονέα»

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε σχετικά με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ότι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».

Η κ. Κεραμέως εξήγησε, ότι «ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη».

Επίσης, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε, ότι "το self test θα γίνεται και στα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, καθώς το δείγμα παίρνεται από την μύτη και επομένως με την βοήθεια του γονέα είναι εύκολο να γίνει σε όλα τα παιδιά». Σημειώνεται πως οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε δέκα χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία όλων των δομών Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης και το self-testing.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News