Υδρογονάνθρακες: Ανάλυση για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας

Κρήτη
Υδρογονάνθρακες: Ανάλυση για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον απόηχο της εκπομπής «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη

Μία μεγάλη συζήτηση για την Ενεργειακή Πολιτική στο παρόν και το μέλλον, τους ενεργειακούς πόρους και την διαχείριση τους, τις γεωπολιτικές και οικονομικές τους προεκτάσεις και το πώς τοποθετείται στο σήμερα και το αύριο η Ελλάδα, έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη, με φόντο τη νέα Γεωπολιτική Ενέργειας, πρώτων υλών και σπάνιων γαιών σε Ευρώπη και Μεσόγειο, αλλά και τη  Παγκόσμια αναδιάταξη και τις  επιπτώσεις που έχει αυτή στην Ελλάδα.

Στον απόηχο της εκπομπής φαίνεται πως ξεκινούν αναλύσεις και άρθρα γύρω από τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, το ενεργειακό μέλλον και την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA, Ζαχαρία Β. Μίχα, η έλλειψη συζήτησης για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων «παραπέμπει στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, με παράλληλη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας.

Η πολιτική αυτή υπηρετείται είτε μέσω της σκόπιμης κωλυσιεργίας στη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, είτε με την καταχρηστική αξιοποίηση του προσχήματος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και της προτεραιότητας της χώρας να αποτελέσει τον… πρωταθλητή της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας «μηδενικό αποτύπωμα» στις εκπομπές άνθρακα».

Ο κ. Μίχας κάνει λόγο «Εθνική αυτοκαταστροφική τάση και προδιάθεση» καθώς «η χώρα θα πρέπει να εξαρτάται από «γεωπολιτικές καραμπόλες» για να προωθηθεί διά της επιβολής από το εξωτερικό κάτι εξόφθαλμα θετικό για το μέλλον της»/

«Κι ας επικαλούνται την οικονομική κρίση… την οποία και απέτυχαν να αποτρέψουν και κατέστρεψαν την ελληνική μεσαία τάξη και φτωχοποίησαν τον πληθυσμό της χώρας γενικότερα, αφήνοντάς τον έρμαιο στις ορέξεις του νεοθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού των γειτόνων, αφού επέλεξαν… «να ρισκάρουν». Ενώ παράλληλα διακήρυσσαν τις ψευδαισθήσεις τους αναφορικά με τα περιθώρια εξεύρεσης συμβιβασμού με την Τουρκία».

Η ανάλυση του Ζαχαρία Β. Μίχα στο DefencePoint.gr

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News