Ημέρα της Μητέρας: Τα μηνύματα φορέων και πολιτικών

Κρήτη
Ημέρα της Μητέρας: Τα μηνύματα φορέων και πολιτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης που νιώθει η κάθε μητέρα για το παιδί και την οικογένειά της. Στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Με αφορμή την ημέρα της Μητέρας, φορείς και πολιτικοί έστειλαν το δικό του μήνυμα:

Μήνυμα Ν. Δένδια για τη γιορτή της Μητέρας

Μήνυμα για τη γιορτή της Μητέρας ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου» (Οδυσσέα Ελύτη, Εκ του πλησίον)», ανέφερε.

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης για την Ημέρα της Μητέρας

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει σε δήλωσή του:

Μέσα από το συμβολικό της χαρακτήρα η γιορτή της Μητέρας επιβεβαιώνει την αξία και τη σημασία του ρόλου της μητέρας στην κοινωνία μας. Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Είναι συνυφασμένη, στο μυαλό και την ψυχή όλων μας, με την αδιάκοπη προσφορά, την θυσιαστική αγάπη και την άνευ όρων διαρκή φροντίδα.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσα και από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, αλλά και τη συνεργασία με εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις, διευρύνουμε την παρέμβαση μας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση του ρόλου της μητέρας που καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει σε νέες και μεγαλύτερες προκλήσεις.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας

Η Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας, τιμά την διαρκή, βαρυσήμαντη προσφορά της στην οικογένεια, στην κοινωνία, σε κάθε χώρα.

Η μάνα αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα το στήριγμα του ανθρώπου, ως πρόσωπο της ανιδιοτελούς αγάπης, της αφοσίωσης, των αξιών που δημιουργούν τον χαρακτήρα του και καθορίζουν την πορεία του.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, σε έναν κόσμο υψηλών απαιτήσεων, ασταμάτητων αλλαγών, και περίπλοκων συνθηκών ζωής, ο ρόλος της εργαζόμενης μάνας, αλλά και της μη εργαζόμενης εκτός οικίας, γίνεται διαρκώς και πιο απαιτητικός. Χρειάζεται σκληρός, καθημερινός αγώνας για να ανταποκριθεί στις ποικίλες υποχρεώσεις της.

Η παρουσία και η προσφορά της μάνας είναι θεμελιακά συνδεδεμένες με την πορεία και την πρόοδο της κοινωνίας. Αποτελεί χρέος της πολιτείας να ενισχύει το έργο και την αποστολή της, διασφαλίζοντάς της αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και εργασίας.

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, κ. Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

«Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τη Γιορτή της Μητέρας:

«Μάνα. Πόσες ατελείωτες σελίδες έχουν γραφτεί για κείνην, για τη σημασία της, για το μεγαλείο της, για την ανιδιοτελή της αγάπη. Για τη μοναδική της ικανότητα να είναι πάντα εκεί, αθόρυβα κι υποστηρικτικά, με μια αιώνια ανοιχτή αγκαλιά, βάλσαμο σε κάθε πίκρα.

Σήμερα γιορτάζουν όλες οι μανάδες. Αυτές που μας ανέθρεψαν στοργικά, αυτές που παραμένουν κυματοθραύστες ιεροί στις φουρτούνες της ζωής μας κι αυτές που έφυγαν νωρίς, μα βρίσκονται γύρω μας και μέσα μας σε κάθε μας ανάσα.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, σ’ εκείνες που μας έδωσαν πνοή, που μας διαμόρφωσαν, που μας καθόρισαν. Χρόνια πολλά στις μανάδες όλου του κόσμου!»

Μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόσιου Καλαντζάκη για τη γιορτή της μητέρας

«Μάνα! Δεν βρίσκεται λέξη καμία να’ χει στον ήχο της τόση αρμονία» γράφει ο Ποιητής Γεράσιμος Μαρκοράς.

Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι ποιητές και λογοτέχνες έχουν αντλήσει την έμπνευσή τους από την «ιερή μορφή» της Μάνας. Κι όχι τυχαία.

Η μητέρα μέσα στους αιώνες αποτέλεσε τον στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας, ανταποκρινόμενη στους πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους της.

Είναι εκείνη που αποτελεί πάντα το καταφύγιό μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Εκείνη της οποίας ένα και μόνο βλέμμα έχει τη δύναμη να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα.

Συγχρόνως είναι εκείνη η οποία έχει τη δύναμη να διαπλάσει όσο κανείς άλλος τους αυριανούς πολίτες και να επηρεάσει την εξέλιξη της κοινωνίας.

Χρόνια πολλά σε κάθε Μάνα

Χρόνια πολλά και στις «Μανάδες της καρδιάς»

(Φωτογραφία Αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News