Πώς θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Ελλάδα
Πώς θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει την απελευθέρωση κι άλλων δραστηριοτήτων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα υπουργική απόφαση με τα “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00”.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της ΚΥΑ, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας και επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης (αυξημένου κινδύνου και πολύ αυξημένου κινδύνου).

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Επαναλειτουργούν επίσης τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας

Ξεκινούν να λειτουργούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ωδεία με αναλογία 1:1.

Την ίδια ώρα από 14 Μαΐου γίνεται το άνοιγμα μουσείων βάσει υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου και 21 Μαίου επαναλειτουργούν θερινά σινεμά – Κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρου με ποσοστό 75%. Από 28 Μαίου δίνεται το “πράσινο φως” για ζωντανό θέαμα – ακρόαμα σε υπαίθριους χώρους.

Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε και την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την προσεχή Δευτέρα (17/5), με τις επισήμανση των ειδικών ότι όλες οι δραστηριότητες θα επανέλθουν συνοδευόμενες από μέτρα προστασίας.

Ξεκινούν οι προπονήσεις πρωταθλημάτων/ εφήβων/ παίδων από 17/5 ενώ οι αθλητικές ακαδημίες θα επαναλειτουργήσουν από 17/5.

Επίσης από 10/5 οι εμβολιασμένοι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κολυμβητήρια χωρίς την υποχρεωτικότητα του τεστ ενώ στο σχέδιο που καταρτίζεται για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εντός Μαίου τις επόμενες βδομάδες προτεραιότητα φαίνεται πως θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί για να μπορούν να μπουν σε κλειστό χώρο χωρίς περιορισμούς.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ . 

Grtimes

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News