Ιατροδικαστής για θάνατο 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με Astrazeneca: «Δεν σχετίζεται με θρόμβωση»

Ελλάδα
Ιατροδικαστής για θάνατο 44χρονης μετά τον εμβολιασμό με Astrazeneca: «Δεν σχετίζεται με θρόμβωση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανακρίβεια ότι υπήρχε έμφραγμα του μυοκαρδίου»

«Οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να μην σχετίζεται (ο θάνατος) με θρόμβωση, όχι με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα, πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τον μηχανισμό θανάτου. Αυτό είπε ο ιατροδικαστής που προσέλαβε η οικογένεια της 44χρονης που πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το Astrazeneca, Δ. Γαλεντέρης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «ανακρίβεια ότι υπήρχε έμφραγμα του μυοκαρδίου», εξηγώντας ότι «το μόνο που εντοπίστηκε ήταν ένα παλιότερο πάρα πολύ μικρό», άνευ σημασίας, λόγω του ελάχιστου μεγέθους του.

Οι απαντήσεις για το θάνατο της γυναίκας θα δοθούν όταν βγουν οι ιστολογικές εξετάσεις.

«Η μακροσκοπική φάση δείχνει ότι δεν σχετίζεται με θρομβώσεις, όμως, δεν υπάρχει αιτία θανάτου», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης εξηγώντας ότι, συνδυαστικά οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές με την ιατροδικαστική θα δώσουν τις απαντήσεις.

Για να βγουν οι απαντήσεις χρειάζονται τρεις μήνες, αλλά όπως εκτίμησε, λόγω του εμβολιασμού του πληθυσμού που είναι σε εξέλιξη, η δημόσια υπηρεσία θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. «Η Δημόσια Ιατροδικαστική θα προχωρήσει πιο γρήγορα» είπε ο ιατροδικαστής.

Τέλος, διευκρίνισε ότι, «υπάρχουν αναφορές από γιατρούς και πολίτες που κάνουν το εμβόλιο, εκεί καταγράφεται ό,τι σχετίζεται χρονικά με το εμβόλιο. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να αποδειχτεί ότι το ένα συνδέεται με το άλλο».

newsbeast

Φωτογραφία: rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News