Marfin: 11 χρόνια από την τραγωδία

Ελλάδα
Marfin: 11 χρόνια από την τραγωδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΓΣΕΕ τιμάει τη μνήμη των αδικαίωτων νερών της marfin

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μεσημέρι της 5ης Μαΐου, όταν εκδηλώθηκε εμπρησμός στο καταστήματα της τράπεζας Μαρφίν στην οδό σταδίου με συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι εκ των οποίων η μια ήταν έγκυος.

Και οι τρεις τους εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες με αποτέλεσμα να πεθάνουν από ασφυξία, στην προσπάθεια τους να βγουν από την πόρτα της ταράτσας.

Μέχρι τώρα παραμένουν άγνωστοι οι δράστες του τραγικού αυτού εγκλήματος, καθώς όσοι είχαν αρχικώς συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, είτε απαλλάχθηκαν στη συνέχεια, είτε αθωώθηκαν στα δικαστήρια, είτε δεν οδηγήθηκαν ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και όμως η ενέργεια τους έχει καταγράφει όπως όλοι ομολογούν από τότε, σε κάμερες ασφαλείας και της τράπεζας, αλλά και των γειτονικών καταστημάτων.

Από το πρωί πολίτες προσέρχονται στο σημείο καταθέτοντας λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, ενώ αναμένεται όπως κάθε χρόνο να τελέσουν μια μικρή δέηση και οι συγγενείς.

Η ΓΣΕΕ τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου εγκύου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσακάλη κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο μνημείο έξω από το κτήριο που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η Συνομοσπονδία, αναμένει μετά το άνοιγμα εκ νέου του φακέλου της Marfin , να τιμωρηθούν επιτέλους οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί που οδήγησαν στο θάνατο τρεις νέους ανθρώπους και ένα αγέννητο παιδί και που αμαύρωσαν με την εγκληματική αυτή πράξη, τους αγώνες της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων.

Φωτογραφία αρχείου: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News