Ελλάδα

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη: «Η πορεία προς τον Γολγοθά κόβει την ανάσα»

«Γι’ αυτό ίσως η Ανάσταση να κρύβει την Ελπίδα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της

Για τον δικό της Γολγοθά, μιλάει η χαροκαμένη μάνα - της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη - Κούλα Αρμουτίδου, στο μήνυμα της ανήμερα του Πάσχα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δρόμος προς τον Γολγοθά είναι δρόμος που κόβει την ανάσα. Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να κουβαλήσεις τον σταυρό του μαρτυρίου.

Μέσα στον βαθύ πόνο που βιώνει, αισθάνεται πως δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον, νιώθει μόνη και αβοήθητη, ωστόσο η Ανάσταση κρύβει την Ελπίδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ προτρέπει: «Αγαπήστε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας. Μην αναβάλλετε τίποτε για το αύριο».

Ολόκληρο το μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Κάθε άνθρωπος δυστυχώς σ' αυτό το μικρό ταξίδι της ζωής σηκώνει από έναν Σταυρό. Σε άλλους ανθρώπους αυτός ο Σταυρός είναι πολύ βαρύς και σε άλλους πιο ελαφρύς.

Η πορεία προς το Γολγοθά είναι δρόμος που σου κόβει την ανάσα. Λιγοψυχεις, πέφτεις σηκώνεσαι, ξαναπέφτεις, ξανασηκώνεσαι και στο τέλος πέφτεις εντελώς και τότε χρειάζεσαι πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπορέσεις να κουβαλήσεις αυτόν τον μαρτυρικό Σταυρό του μαρτυρίου. Δεν υπάρχουν βοηθοί, συμβοηθοι, συνέταιροι σ' αυτόν τον μαρτυρικό ανήφορο, σ' αυτόν τον κακοτράχαλο δρόμο μόνο εσύ και ο πόνος σου παρέα. Κανένας μέτοχος στον πόνο.

Όλοι είναι από μακριά. Κανείς δεν τον αντέχει αυτόν τον πόνο. Για αυτό ίσως η Ανάσταση να κρύβει την Ελπίδα. Ίσως η Ανάσταση να φέρει το φως στις  ψυχές μας. Ίσως η Ανάσταση δεν επελέγη τυχαία να γιορτάζεται μέσα στην Άνοιξη. Ίσως με την Αναγέννηση της φύσης να έρθει και η Αναγέννηση στις ψυχές μας.

Κόσμε, κόσμε, ΖΕΙΣΤΕ, ΑΓΑΠΗΣΤΕ.

Να ζείτε την κάθε στιγμή. Μην αφήνετε τίποτε για το αύριο. Το αύριο μπορεί να νομίζετε ότι είναι κοντά σας, δεν είναι, φαντάζει πολύ μακρινό.

Αγαπήστε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας. Μην αναβάλλετε τίποτε για το αύριο. Ότι σας έρθει στο μυαλό σας, κάντε το πράξη. Πείτε σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα ότι είναι μοναδικά και αναντικατάστατα. Πιστέψτε με... Ίσως έρθει μια μέρα που άλλοι αποφάσισαν για σένα χωρίς εσένα και να αφήσεις στη μέση πολλά που δεν ολοκληρώθηκαν».

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια