Tι ώρα θα κάνουμε Ανάσταση - Οι αλλαγές που ισχύουν λόγω κορωνοϊού

Ελλάδα
Tι ώρα θα κάνουμε Ανάσταση - Οι αλλαγές που ισχύουν λόγω κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαφορετική φέτος η άφιξη του Αγίου Φωτός

Στις 9 το βράδυ και όχι στις 12 ως είθισται θα γίνει η Ανάσταση φέτος λόγω των περιορισμών για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, εντελώς διαφορετική θα είναι φέτος η άφιξη του Αγίου Φωτός στη χώρα μας, αφού θα πραγματοποιηθεί με την προσήκουσα ευλάβεια, όπως επιβάλλει η συγκυρία, αλλά όχι με τιμές αρχηγού κράτους.

Της αποστολής στο Ισραήλ θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως και θα εγγυηθεί την μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την άφιξη του κυβερνητικού αεροσκάφους με το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το φως θα μεταφερθεί με περίπου 10 ειδικές πτήσεις σε όλη την χώρα για να διανεμηθεί στις εκκλησίες όλης της χώρας.

Τα μέτρα στις εκκλησίες

Υπενθυμίζεται ότι στις εκκλησίες συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Πηγή: In.gr, φωτογραφία unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News