Σύσκεψη ειδικών: Στο «τραπέζι» η κατάργηση των sms - Αλλάζει η «χρωματική» διαβάθμιση στα επίπεδα επιτήρησης

Κρήτη
Σύσκεψη ειδικών: Στο «τραπέζι» η κατάργηση των sms - Αλλάζει η «χρωματική» διαβάθμιση στα επίπεδα επιτήρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων στο «επίκεντρο» της οποίας έχουν βρεθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις, τα sms μετακίνησης και ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμως οι διαδημοτικές μετακινήσεις απελευθερώνονται από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης, όμως δεν αποκλείεται ήδη από το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα να μπορούμε να μετακινηθούμε σε άλλους Δήμους του ίδιου Νομού, με τον κωδικό 6.

Παράλληλα, πέρα από την εστίαση που ίσως δεν απαιτεί κωδικό μετακίνησης, δεν αποκλείεται να υπάρξει και πλήρης κατάργηση των sms στο 13033 από την Δευτέρα 3 Μαΐου, με τις επίσημες ανακοινώσεις πάντως να αναμένονται σήμερα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι ανακοινώσεις παρουσία και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος θα αναφερθεί στο τι μέλλει γενέσθαι με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, τα sms αλλά και ενδεχόμενα στοχευμένες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αναμένονται αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης όμως σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα.

Εκτός από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στην ενημέρωση θα βρίσκονται και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η αλλαγή αυτή έγινε, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση την Μεγάλη Παρασκευή.

Αλλάζει η «χρωματική» διαβάθμιση στα επίπεδα επιτήρησης

Παράλληλα, οι ειδικοί προσανατολίζονται στην διαφοροποίηση της «χρωματικής» διαβάθμισης στα επίπεδα επιτήρησης, πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιδημιολογικός χάρτης θα χωρίζεται και πάλι σε τρία επίπεδα, το πράσινο, το πορτοκαλί και το κόκκινο.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν τεθεί και επικαιροποιούνται τα τουριστικά πρωτόκολλα, τα οποία θα προβλέπουν χιλιάδες τεστ στα αεροδρόμιο και τα λιμάνια της χώρας, κατά την άφιξη των τουριστών.

Τέλος, ικανοποίηση υπάρχει για την επιδημιολογική κατάσταση στον Άγιο Νικόλαο, με την ευρύτερη περιοχή να αναμένεται να ενταχθεί σε «χαμηλό» επίπεδο επιτήρησης, στον ανανεωμένο επιδημιολογικό χάρτη.

(Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News