Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου: «Τα self test θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη»

Ελλάδα
Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου: «Τα self test θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πανδημία, εν όψει Πάσχα και για το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0»

Το σχέδιο των περισσοτέρων από 4.100 σελίδες της Κυβέρνησης που εμπεριέχει όλες τις λεπτομέρειες για το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» παρέδωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί της Τετάρτης.

«Το πρόγραμμα “Ελλάδα 2.0” είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα που δεν πρέπει να χαθεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ωστόσο σχολίασε πως «οι πόροι της Ευρώπης δεν πρέπει να σπαταληθούν, αλλά να διατεθούν για την ανάπτυξη της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πανδημία του κορωνοϊού, δίνοντας βάση στους εμβολιασμούς, τα self test, αλλά και τα μέτρα για το Πάσχα.

Όπως είπε, ως τώρα πάνω από 100.000 συμπολίτες μας των ηλικιών 30 - 39 έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ενώ «άμεσα ανοίγει και η πλατφόρμα για τους 40 - 49».

Όπως τόνισε «Ενθαρρύνω συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο το δυνατόν. Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο.»

Αναφορικά με τα self test ο Πρωθυπουργός είπε πως «έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά και έχουν “αγκαλιαστεί” από τους πολίτες», ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο «Θα είναι μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη».

Ενώ, για το Πάσχα δήλωσε πως «Πρέπει να γιορτάσουμε το Πάσχα, ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα μέτρα».

«Θέλω να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας, αυτές τις Άγιες Ημέρες, να αναλογιστούν τις δοκιμασίες που περάσαμε τον τελευταίο χρόνο και να αισιοδοξούν για το μέλλον», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, λέγοντας τα εξής: «Προχωρά εξαιρετικά η διαδικασία των εμβολιασμών», ενώ παράλληλα εξέφρασε δημόσια το θαυμασμό της για τους υγειονομικούς, αλλά και τους «αφανείς ήρωες» της πανδημίας.

Παράλληλα, η ίδια έκανε ειδική μνεία στους ανθρώπους που «έχασαν τους δικούς τους, χωρίς να μπορέσουν να τους συμπαρασταθούν», ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της εκφράζοντας την ελπίδα της πως «αυτό θα είναι το τελευταίο Πάσχα με μέτρα κατά της πανδημίας».

(Φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News