Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός - Η προκλητική ανάρτηση

Ελλάδα
Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός - Η προκλητική ανάρτηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Αστυνομία

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μετά την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του καθώς αμέσως εκδόθηκε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Λαγός συνελήφθη από την Βελγική αστυνομία στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές σε εκτέλεση του συγκεκριμένου εντάλματος σύλληψης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του από το Βέλγιο στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γιάννη Λαγού ψήφισε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν νωρίτερα το πρωί της Μ.Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, ενώ 10 απείχαν.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου σε 13 έτη φυλάκισης για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Ακόμα και μετά τη σύλληψή του παρέμεινε προκλητικός σχολιάζοντας στο twitter: "Είμαι σε Βελγικό περιπολικό. Οι κλεφτες,άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή.Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα.Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ". 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News