Άγιο Φως: Ποιοι ναοί θα το υποδεχτούν και τι θα γίνει σε εκείνους που δεν προλάβει να φτάσει

Κρήτη
Άγιο Φως: Ποιοι ναοί θα το υποδεχτούν και τι θα γίνει σε εκείνους που δεν προλάβει να φτάσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεωρείται βέβαιο ότι η πλειοψηφία των ιερών ναών, ιδιαίτερα εκτός Αττικής, δεν θα προλάβουν να παραλάβουν το Άγιο Φως μέχρι το Χριστός Ανέστη

Την ώρα που οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν στους Ιερούς Ναούς σε ολόκληρη τη χώρα για τον εορτασμό του Πάσχα, προβληματισμό δημιουργούσε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στη χώρα μας.

Όπως ανάφερε το MEGA, το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα όπως όλα δείχνουν θα φθάσει στην Αθήνα με την ειδική πτήση στο… παρά πέντε του «Χριστός Ανέστη» καθώς θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου τάφου στην Πλάκα, μισή περίπου ώρα πριν από την έναρξη της αναστάσιμης ακολουθίας.

Θεωρείται βέβαιο ότι η πλειοψηφία των ιερών ναών, ιδιαίτερα εκτός Αττικής, δεν θα προλάβουν να παραλάβουν το Άγιο Φως μέχρι το Χριστός Ανέστη.

Πάντως, όσο θα διαρκεί στους ναούς όλης της χώρας η αναστάσιμη ακολουθία, τα ελληνικά πολιτικά αεροσκάφη θα συνεχίζουν τη μεταφορά του Αγίου Φωτός για να φτάσει, παρόλα αυτά, σε κάθε άκρη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στις εκκλησίες που δεν θα φτάσει θα γίνει μία ειδική τελετή από τους ιερείς και οι λαμπάδες θα ανάψουν από την ακοίμητη καντήλα, που καίει 24 ώρες το 24ωρο.

Σε ότι αφορά τα μέτρα για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας όχι μόνο εντός αλλά και εκτός των Ιερών Ναών ή μονής υψηλής προστασίας

Την υποχρέωση να κάνουν self test και να δηλώσουν το αποτέλεσμα θα έχουν, ιερείς, τους νεωκόροι, ιεροψάλτες και το βοηθητικό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News