Παναγιωτόπουλος: Αντίθετoς με το ακαταδίωκτο δηλώνει μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Ελλάδα
Παναγιωτόπουλος: Αντίθετoς με το ακαταδίωκτο δηλώνει μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνομαι ότι με θίγει», δήλωσε μεταξύ άλλων

Αντίθετoς με το ακαταδίωκτο δηλώνει ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων και καθηγητής δημόσιας υγείας.

«Ειλικρινά δεν το καλοκαταλαβαίνω και αισθάνομαι ότι με θίγει κιόλας. Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τη θέση του από την τροπολογία της ντροπής, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροπή στο θέμα που έχει προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Το μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θεωρεί πως η τροπολογία για το ακαταδίωκτο αντί να προστατεύει, βάζει στο κάδρο των ευθυνών -για την κοινή γνώμη- τους επιστήμονες και κατηγόρησε ευθέως υπουργούς της κυβέρνησης για στοχοποίηση -«στην εκλογική τους πελατεία»- της επιστημονικής επιτροπής, που απλά γνωμοδοτεί, χωρίς να παίρνει αποφάσεις.

«Η επιτροπή δεν αποφασίζει. Η επιτροπή λέει τη γνώμη της για κάποια μέτρα που προτείνονται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Έχει γίνει σύγχυση μεγάλη γύρω από αυτό, μέχρι και ακραίες εκφράσεις έχουν ακουστεί. Ακούστηκε από υπουργό "εγώ θέλω να ανοίξω αυτό και εκείνο, δεν μου έδωσε την άδεια η επιτροπή", υπονοώντας ότι η τελική απόφαση είναι της επιτροπής, πράγμα απολύτως λανθασμένο και θεσμικά και πραγματικά. Ο κάθε υπουργός μετέχει σε μία κυβέρνηση η οποία λαμβάνει την απόφαση. Εκεί είναι η ευθύνη. Με ενοχλεί βαθύτατα σε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση που περνά όλος ο κόσμος και η χώρα μας μεταξύ άλλων, να κυριαρχεί το πως θέλει να εμφανίζεται κανένας στην εκλογική του πελατεία»

Είναι σαφές πως ο κ. Παναγιωτόπουλος όχι μόνο -επί της ουσίας- επιβεβαιώνει με θάρρος, τα όσα αφήνουν να εννοηθεί τα πρακτικά της επιτροπής που διέρρευσαν πρόσφατα, αλλά επίσης "φωτογραφίζει" υπουργούς, όπως τον Άδωνη Γεωργιάδη, που μόλις χθές δήλωνε, σε τηλεοπτική του συνομιλία με εμπόρους: «άι σιχτίρ (με την επιτροπή) πια».

Πηγή: 2020mag.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News