Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ: «Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα»

Ελλάδα
Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ: «Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ κατατάσσουν την Ελλάδα στο 4ο επίπεδο, λόγω του κορωνοϊού

Στο 4ο επίπεδο επικινδυνότητας λόγω του κορωνοϊού κατατάσσουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες τους, οι Αμερικανοί… απαγορεύεται να ταξιδεύουν στη χώρα μας.

Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η κατηγορία μαζί με περίπου 131 χώρες. Στην 1η κατηγορία απομένουν πλέον ελάχιστες χώρες.

Τα 4 επίπεδα

Επίπεδο 1 – Λήψη φυσιολογικών προφυλάξεων: Αυτό είναι το χαμηλότερο συμβουλευτικό επίπεδο για την ασφάλεια και τον κίνδυνο ασφάλειας. Υπάρχει κάποιος κίνδυνος σε οποιοδήποτε διεθνές ταξίδι. Οι συνθήκες σε άλλες χώρες ενδέχεται να διαφέρουν από αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.   

Επίπεδο 2 – Αυξημένη Προσοχή:  Να γνωρίζετε τους αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει πρόσθετες συμβουλές για ταξιδιώτες σε αυτές τις περιοχές στο Travel Advisory. Οι συνθήκες σε οποιαδήποτε χώρα ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. 

Επίπεδο 3 – Επανεξέταση ταξιδιού:  Αποφύγετε τα ταξίδια λόγω σοβαρών κινδύνων για την ασφάλεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει πρόσθετες συμβουλές για ταξιδιώτες σε αυτές τις περιοχές στο Travel Advisory. Οι συνθήκες σε οποιαδήποτε χώρα ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Επίπεδο 4 – Μην ταξιδεύετε:  Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο παροχής συμβουλών λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας απειλητικών για τη ζωή κινδύνων. Κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να έχει πολύ περιορισμένη ικανότητα να παρέχει βοήθεια. Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ να μην ταξιδεύουν στη χώρα ή να φύγουν μόλις είναι ασφαλές. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει πρόσθετες συμβουλές για ταξιδιώτες σε αυτές τις περιοχές στο Travel Advisory. Οι συνθήκες σε οποιαδήποτε χώρα ενδέχεται να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.  

Πηγή: money-tourism.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News