Συνεδρίαση ειδικών: Εισήγηση να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση – «Όχι» στις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα

Ελλάδα
Συνεδρίαση ειδικών: Εισήγηση να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση – «Όχι» στις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μετακινήσεις και εστίαση συζητούν οι ειδικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με στόχο να κάνει τις τελικές της εισηγήσεις για το Πάσχα, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των δραστηριοτήτων αμέσως μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ειδικοί προκρίνουν το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από τις 10 Μαΐου που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η ημέρα που θα ξανανοίξουν τα καταστήματα εστίασης μπορεί να είναι η 4η Μαΐου. Υπάρχουν και πληροφορίες για πιθανό άνοιγμα στις 3 Μαϊου. Ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις

Επίσης, η πλειοψηφία των ειδικών φέρεται να τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός νομού για το Πάσχα. Η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει γίνει η σχετική ψηφοφορία.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες προβληματίζονται ιδιαίτερα για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα για το τι θα συμβεί το βράδυ της Ανάστασης. Φυσικά γνωρίζουν πως μια νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πλήξει τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή το άνοιγμα του τουρισμού και τα σχέδια για την περαιτέρω άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης.

Πηγή: thetoc.gr - ethnos.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News