Γυμνάσια & Λύκεια - Εισήγηση προς το Υπουργείο Παιδείας: «Να κλείσουν στις 11 Ιουνίου χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις»

Ελλάδα
Γυμνάσια & Λύκεια - Εισήγηση προς το Υπουργείο Παιδείας: «Να κλείσουν στις 11 Ιουνίου χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εισήγηση έκανε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής  

Δεκτή αναμένεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Σύμφωνα με αυτήν, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλίσουν στις 11 Ιουνίου χωρίς να  πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις.

Οι βαθμοί θα προκύψουν από τα διαγωνιστικά τεστ και τα προφορικά του δευτέρου τετραμήνου.

Όπως είναι γνωστό, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εισηγείται προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Δηλαδή μαζί με εκείνους των λυκείων να επιστρέψουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων. Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Την ίδια στιγμή, χθες το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι καθώς τα λύκεια (Γενικά και Επαγγελματικά) και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 23/4, οι ομάδες μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που δικαιούνται δωρεάν self tests, θα πρέπει να παραλάβουν το τελευταίο τεστ έως και σήμερα, προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Πέμπτη 22/4. 

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε, «η 10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα όλων των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», ενώ όπως τόνισε «τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν στις 11 Ιουνίου και στις 25 Ιουνίου τα δημοτικά.

Πηγή: athensvoice.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News