Λ. Μενδώνη για τον τραυματισμό ΑμεΑ στην Ακρόπολη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα»

Ελλάδα
Λ. Μενδώνη για τον τραυματισμό ΑμεΑ στην Ακρόπολη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ατύχημα, προκειμένου να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο»

Στις δηλώσεις της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ατύχημα ατόμου με ειδικές ανάγκες στην Ακρόπολη, απαντά η Λίνα Μενδωνη, λέγοντας πως η κ. Αναγνωστοπουλου δεν «έχει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα» ενώ χαρακτηρίζει «λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ατύχημα, προκειμένου να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο».

Συγκεκριμένα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε:

«Η τομέαρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, χωρίς να έχει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα του ατυχήματος το οποίο συνέβη σε άτομο με ειδικές ανάγκες, την Κυριακή 18 Απριλίου, στα Προπύλαια της Ακροπόλεως, στο ξύλινο deck, προβαίνει σε δηλώσεις. Είναι λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο ατύχημα, προκειμένου να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο».

Νωρίτερα, η τομεάρχης Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωσή της, σημείωνε πως «μετά τη δημόσια παραδοχή του καθ. Μανόλη Κορρέ που δήλωσε πως οι νέες διαστρώσεις "με τσιμέντο" στην Ακρόπολη "δεν έγιναν για τα ΑΜΕΑ", το χθεσινό τραγικό συμβάν με τον τραυματισμό ενός συμπολίτη μας με αμαξίδιο ήρθε να καταρρίψει ένα ακόμα αφήγημα των αρίστων, αποκαλύπτοντας ένα ακόμα ψέμα της κατ' ευφημισμό Υπουργού Πολιτισμού» και μεταξύ άλλων ρωτούσε την υπουργό Πολιτισμού: «Για ποιο λόγο τσιμεντώσατε τελικά την Ακρόπολη κυρία Μενδώνη; Γιατί καπηλεύεστε ακόμη και τους ανθρώπους με δυσκολία στην κίνηση;».

Απάντηση εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου στην κυβερνητική εκπρόσωπο

Αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί για μια σειρά από εισηγήσεις των ειδικών και ταυτόχρονα αντιμετωπίζει την Επιτροπή ως «τροχονόμο» των πολιτικών αποφάσεών της, τώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος θυμήθηκε τους επιστήμονες. Ας δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα να δούμε πόσο λαμβάνει υπόψη τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα έξυπνα μέτρα με το άνοιγμα - κλείσιμο των περιπτέρων, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 κλπ ήταν αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης ή ακραίας ανοησίας της κυβέρνησης;

Ας απαντήσει λοιπόν στην ουσία της πρότασης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιστήμονες για άνοιγμα της εστίασης με πρωτόκολλα, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα υπαίθριων συναθροίσεων χωρίς μέτρα προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News