ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πρακτικά επιβεβαιώνουν πως μοναδικός υπεύθυνος για το 6μηνο λοκντάουν είναι ο κ. Μητσοτάκης»

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: «Τα πρακτικά επιβεβαιώνουν πως μοναδικός υπεύθυνος για το 6μηνο λοκντάουν είναι ο κ. Μητσοτάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜέΡΑ 25: «Καρφί στο φέρετρο της κυβερνητικής αξιοπιστίας» η διαρροή πρακτικών της Επιτροπής Ειδικών

Τα πρακτικά της επιτροπής λοιμοξιολόγων που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία", επιβεβαιώνουν αυτό που τόσο καιρό φαντάζεται όλος ο κόσμος. Η κυβέρνηση λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας και εκ των υστέρων ζητά την επικύρωσή τους από τους επιστήμονες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τους ανακοίνωσε την απόφασή της για την προμήθεια self test, τους ανακοίνωσε ποια μέτρα θα εφαρμοστούν και απλά, κάθε φορά, πιέζει για να περάσει το δικό της.

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι άλλο: ότι την αποκλειστική ευθύνη για το εξάμηνο αποτυχημένο λοκντάουν  την έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με τις επιλογές του.

Περιμένουμε να δώσει σήμερα όλα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής που κρύβει εδώ και έναν χρόνο.

ΜέΡΑ 25: «Καρφί στο φέρετρο της κυβερνητικής αξιοπιστίας» η διαρροή πρακτικών της Επιτροπής Ειδικών

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στην δημοσίευση πρακτικών της Επιτροπής Ειδικών στην εφημερίδα «Δημοκρατία», τονίζει ότι «η διαρροή μέρους των πρακτικών της Επιτροπής Ειδικών και όσα αυτά αποκαλύπτουν για την εργαλειοποίηση της επιτροπής από την κυβέρνηση, ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κυβερνητικής αξιοπιστίας».

Η Ιστορία, προσθέτει το ΜέΡΑ 25 «θα καταγράψει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν ένα μακάβριο σήριαλ ανευθυνότητας, αδιαφάνειας, διαφθοράς και απάθειας. Οι "συμπολίτες" που επικοινωνιακά επικαλείτο στα (λησμονημένα πια) διαγγέλματα ο πρωθυπουργός, δεν άξιζαν κάτι τέτοιο». Αξίζουν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «διαφάνεια, καταλογισμό, επάρκεια, και ανιδιοτέλεια όταν αντιμετωπίζουμε τόσο υπεράνθρωπες προκλήσεις».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News