Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: «Μέχρι την απόφαση του ΕΜΑ, δεν θα χρησιμοποιηθεί»

Ελλάδα
Θεμιστοκλέους για εμβόλιο Johnson & Johnson: «Μέχρι την απόφαση του ΕΜΑ, δεν θα χρησιμοποιηθεί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένο εμβόλιο»

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, για το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη τις συστάσεις του Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), αναφέρθηκε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ελλάδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως δεν θα γίνει κανένας εμβολιασμός από Δευτέρα με τα συγκεκριμένα εμβόλια, παρόλο που παρελήφθησαν πάνω από 30.000 δόσεις. «Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA», τονίζοντας ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένο εμβόλιο.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία» τόνισε ότι υπήρχε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από το μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid.

«Είδαμε ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα συνεχιστεί κανονικά.

Τέλος, ο ίδιος προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. «Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες» κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News