Γιάννα Αγγελοπούλου –Δασκαλάκη: Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της ιστορίας μας

Ελλάδα
Γιάννα Αγγελοπούλου –Δασκαλάκη: Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της ιστορίας μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η παρακαταθήκη της επιτροπής Ελλάδα 2021»

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Επιτροπής καθώς και για τη συγκινητική συμμετοχή της ομογένειας. 

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα της ιστορίας μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «η Ελλάδα έχει δυνατότητες, ιστορία και ικανούς ανθρώπους».

Όπως ενημέρωσε, στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής, πραγματοποιούνται 319 δράσεις μόνο από την ομογένεια σε 47 χώρες ανά την υφήλιο.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη μίλησε και για την προσφορά της Επιτροπής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, με τη δωρεά 18 κινητών μονάδων ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε πως η επιτροπή συνεισέφερε οικονομικά στο καινοτόμο φάρμακο που παρασκεύασαν Έλληνες γιατροί για τη θεραπεία του Covid-19, το οποίο –όπως δήλωσε- αναμένεται να «πάρει άδεια για να προχωρήσει».

Όσον αφορά στις δράσεις της Επιτροπής επισήμανε πως «η 25η Μαρτίου ήταν μόνο η αρχή. Ήδη 100 δράσεις και εκδηλώσεις έχουν γίνει ανά την υφήλιο. Στη χώρα μας έχουν πάρει μέρος σχολεία και όλα τα Πανεπιστήμια» ανέφερε και ενημέρωσε ότι στις 8 και 9 Μαΐου σε 18 πόλεις και σε εμβληματικά κτήρια θα προβληθούν ιστορικά βίντεο. 

Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη χαρακτήρισε «μοναδικό αναμνηστικό» τη νομισματική συλλογή της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με εμβληματικά νομίσματα, όπως το πρώτο νόμισμα του ελληνικού κράτους στα οποία απεικονίζονται ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η κυρά της Ρω, ο Γεώργιος Βιζυηνός. Όπως είπε, από τις 18 Φεβρουαρίου όλα τα νομίσματα διατίθενται παντού ανά την υφήλιο, σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, Κύπρο, Καναδά, έως και Χιλή.

Για τις παραδοσιακές στολές που επιλέγει  στις δημόσιες εμφανίσεις της ανέφερε πως  «αυτός είναι ο λαϊκός μας πολιτισμός. Γι’ αυτό φοράω παραδοσιακές φορεσιές». Ταυτόχρονα επισήμανε και την οικονομική διάσταση του θέματος καθώς «οι παραδοσιακές φορεσιές θα μπορούσαν να γίνουν διεθνής μόδα».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News