«Όχι» σε άνοιγμα κέντρων αισθητικής και mall – Τι εισηγούνται οι ειδικοί για το λιανεμπόριο

Κρήτη
«Όχι» σε άνοιγμα κέντρων αισθητικής και mall – Τι εισηγούνται οι ειδικοί για το λιανεμπόριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σημεία της Κρήτης που προβληματίζουν

Αρνητικοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν αυτήν την ώρα, σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα εμπορικών κέντρων (Mall) αλλά και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της επιτροπής εξέφρασαν αντιρρήσεις για τυχόν άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς προκρίνουν το σενάριο να εξεταστούν περισσότερο τα επιδημιολογικά στοιχεία από το τωρινό άνοιγμα της αγοράς και των Λυκείων προτού επιτρέψουν το άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί επιμένουν να συνεχίσουν οι αγορές στο λιανεμπόριο με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες.

Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr, στο «τραπέζι» των ειδικών έχει βρεθεί η επιβαρυμένη εικόνα της πόλης του Ρεθύμνου, με τον Δήμο Ρεθύμνου να εντάσσεται πιθανότατα στο «βαθύ κόκκινο» πλέον, αλλά και περιοχές της ενδοχώρας του Ηρακλείου για τις οποίες δεν αναμένονται ανακοινώσεις σήμερα, όμως θα επαναξιολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για τυχόν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Για το Πάσχα

Σε ότι αφορά το Πάσχα δεν περιμένουμε αποφάσεις σήμερα. Η επιτροπή θα εξετάσει τι θα γίνει τελικά όχι νωρίτερα από την επόμενη Παρασκευή, με δεδομένη πάντως την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News