Συνελήφθη μητέρα μαθητή στον Εύοσμο για αναρτήσεις που έκανε για τα self test

Ελλάδα
Συνελήφθη μητέρα μαθητή στον Εύοσμο για αναρτήσεις που έκανε για τα self test

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του διαδικτύου καλούν, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self test»

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου γυναίκα η οποία φέρεται μέσω αναρτήσεων στο Διαδίκτυο να προέτρεπε μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (self-test).

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τη μητέρα του μαθητή που είχε υποβάλει μήνυση εναντίον εκπαιδευτικών σε λύκειο της δυτικής Θεσσαλονικης, όταν εκείνοι, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν επέτρεψαν στον γιο της να προσέλθει στο μάθημα επειδή δεν προσκόμισε self test.

Κατά πληροφορίες οι επίμαχες αναρτήσεις παρέμεναν ενεργές στο προσωπικό της προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οπότε οι αστυνομικές αρχές εφήρμοσαν προηγούμενη κατ’ επείγουσα εισαγγελική παραγγελία για τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίες σε ανάλογες περιπτώσεις για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την αστυνομία να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου το πρωί της Πέμπτης μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής μονάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική υποβολή τους σε self-test. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με άλλους μαθητές που διαφώνησαν με την κίνηση τους να αποκλείσουν τις εισόδους της σχολικής μονάδας. Είχαν προηγηθεί, χθες, αντιδράσεις μαθητών και γονιών έξω από το ίδιο Λύκειο σε συνέχεια της άρνησης των υπευθύνων να δεχθούν μαθητή που δεν είχε κάνει το self-test. Η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή προέβη σε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News