Johnson & Johnson: Στην Ελλάδα σήμερα 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου - Καθυστερεί τις παραδόσεις στην Ε.Ε

Ελλάδα
Johnson & Johnson: Στην Ελλάδα σήμερα 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου - Καθυστερεί τις παραδόσεις στην Ε.Ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μεταξύ οι άλλες παρασκευάστριες εταιρίες εμβολίων συνεχίζουν τις παραδόσεις

Σήμερα η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες  33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και η Ελλάδα αναμένει από την  Johnson & Johnson μέχρι τον Ιούνιο, 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων.

 Η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην Ε.Ε 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει η σύμβασή της, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

 Ωστόσο ανακοίνωσε χθες ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Μ. Θεμιστοκλέους για το εμβόλιο  Johnson & Johnson : Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής

«Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο»

«Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι προσαρμοζόμαστε σε οποιαδήποτε δυσκολία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αφορμή τη διερεύνηση και συζήτηση που έχει ανοίξει για το ενδεχόμενο το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με εγκεφαλικές θρομβώσεις.

 «Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει. Τηρούμε στάση αναμονής. Η παράδοση θα γίνει σήμερα κανονικά και το μεσημέρι η πρώτη παρτίδα θα είναι στην Αθήνα”, είπε υπενθυμίζοντας ότι τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα.

Περιμένουμε κι εμείς τις επόμενες ώρες ή μέρες τις ανακοινώσεις του EMA και του FDA σε σχέση με το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή ο σχεδιασμός δεν αλλάζει παρά τη στάση αναμονής. Ετσι κι αλλιώς ο βασικός κορμός είναι των σχεδιασμών είναι με το σκεύασμα της Pfizer και το Μάιο περιμένουμε 1,5 εκ δόσεις, σημείωσε.

Στο μεταξύ οι άλλες παρασκευάστριες εταιρίες εμβολίων συνεχίζουν τις παραδόσεις.

Από την εταιρία Pfizer  και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει αναμένουμε για τον Μάιο  1.550.000 δόσεις και το μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις.

Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ η Moderna έχει διαβεβαιώσει για αποστολή μέχρι στιγμής 100.000 δόσεων, παρόλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από την εταιρεία αυτή.

 ΑΠΕ  - ert.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News