Η Ζέττα Μακρή στην ΚΡΗΤΗ TV: Θέμα ατομικής ευθύνης να γίνονται τα self tests

Κρήτη
Η Ζέττα Μακρή στην ΚΡΗΤΗ TV: Θέμα ατομικής ευθύνης να γίνονται τα self tests

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υφυπουργός Παιδείας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» - Oι εκτιμήσεις για Πανελλαδικές και Προαγωγικές εξετάσεις

Πάνω από 600 τα θετικά δείγματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από την διαδικασία των self test με το υπουργείο παιδείας να μιλά για ένα σχέδιο που στόχο έχει να θωρακίσει την εκπαιδευτική κοινότητα με το νέο άνοιγμα στα Λύκεια.

Μάλιστα μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» της ΚΡΗΤΗ TV, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τόνισε ότι μέχρι τη Δευτέρα είχαν διατεθεί πάνω από 400 χιλιάδες self test.

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε στη μεγάλη αποδοχή από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς τονίζοντας ότι πλέον η πολιτεία έχει ένα δυνατό όπλο στη μάχη για μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στη κοινότητα.

Στο ερώτημα για τις καταγγελίες γονέων που δήλωσαν ότι τα παιδιά τους έκαναν self test ενώ στη πραγματικότητα δεν το έκαναν η κ. Μακρή τόνισε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχουν γονείς όπου θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να ελέγξει με ακρίβεια αν τα self test έγιναν κανονικά στο σύνολό τους.

Το αποτέλεσμα των τεστ καταγράφεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Στην ειδική σχολική κάρτα για τους μαθητές, αφού εκτυπωθεί, ο μαθητής τη φέρει μαζί του προκειμένου να την επιδεικνύει αφού του ζητηθεί.

«Όλοι όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένου και του διοικητικού προσωπικού, δικαιούνται να παραλάβουν δωρεάν το τεστ, αρκεί ο αριθμός ΑΜΚΑ να είναι περασμένος στο πληροφοριακό σύστημα του αρμόδιου υπουργείου», τόνισε.

Μάλιστα στο ερώτημα για την πιθανότητα κάποιοι να μην ενημερώσουν για το θετικό τους δείγμα η υφυπουργός υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης με την εκπαιδευτική κοινότητα να δηλώνει ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με στόχο την θωράκιση της ίδιας της κοινωνίας.

Το άνοιγμα των Λυκείων χαρακτηρίστηκε από την υφυπουργό ως βασικής προτεραιότητα μιας και οι μαθητές των λυκειακών τάξεων παρέμειναν για πολύ μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με τα δημοτικά εκτός των σχολικών αιθουσών.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων βαθμίδων μετά το Πάσχα, έκανε λόγο για «ασφαλή πρόβλεψη», με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ωστόσο με δεδομένη όπως όλα δείχνουν τη παράταση του σχολικού έτους η κ. Μακρή υπογράμμισε ότι όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το Πάσχα ενώ πρόωρες χαρακτήρισε και τις προβλέψεις για προαγωγικές εξετάσεις.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» υποστήριξε ότι αυτές θα γίνουν κανονικά όπως προβλέπεται με τις κατευθυντήριες γραμμές της διαδικασίας να δίνονται το προσεχές διάστημα.

Όσον αφορά τους αρνητές των self test η υφυπουργός  επεσήμανε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να το δει η ίδια η κοινωνία τονίζοντας ότι όλοι μας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με στόχο την θωράκιση της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας.

Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ. Μακρή δήλωσε ότι θα γίνουν κανονικά τονίζοντας ότι δεν υφίσταται η λογική για 25 χιλιάδες μαθητές που μπορεί να βρεθούν εκτός λόγω της ρύθμισης του βαθμού εισαγωγής και της βάσης του 10.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News