Μ. Χρυσοχοϊδης: «Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ» - Τι έδειξε η έρευνα για το όπλο

Ελλάδα
Μ. Χρυσοχοϊδης: «Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ» - Τι έδειξε η έρευνα για το όπλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εντολή που έλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από τον πρωθυπουργό

Ειδεχθές έγκλημα χαρακτήρισε τη δολοφονία Καραϊβάζ ο υπουργός προστασίας του Πολίτη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον Πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευστούν.

Όπως ανέφερε ακόμη "Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα.Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων. Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί.Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Κ. Μητσοτάκης: Η εν ψυχρώ δολοφονία έχει σοκάρει όλη την κοινωνία

"Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια" επεσήμανε στην ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Τι έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις

«Καθαρό» ήταν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με τις βαλλιστικές εξετάσεις.Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές θα προχωρήσουν και σε μια δεύτερη εξέταση για να επιβεβαιώσουν αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».

Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου - Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες

Aυτόπτης μάρτυρας, υπάλληλος του Δήμου Αλίμου που έτυχε να βρίσκεται πολύ στο σημείο, περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 την εν ψυχρώ δολοφονία του Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε ο υπάλληλος του Δήμου Αλίμου. «Ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι όλα έγιναν σε λιγότερο από ένα λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε.

«Το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, αλλά ακούστηκε κάτι», ανέφερε στην συνέχεια, περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Σε ερώτηση αν το θύμα πρόλαβε να κάνει κάτι ή αν είχε προηγηθεί κάποια συνομιλία με τους δράστες, απάντησε αρνητικά. «Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο», περιέγραψε, τονίζοντας ότι, στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε». Έγιναν, μάλιστα, όλα τόσο γρήγορα που, όπως φαίνεται κανένας από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος του θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της ενέδρας. Όμως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δράστες να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον δολοφονήσουν.

Πηγή: thecaller.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News