Ελλάδα

Επιτροπή ειδικών: Ανοίγουν τα μαγαζιά σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη - Τι συζητείται για την Κρήτη

Kλειστά καταστήματα σε Κοζάνη - «Πράσινο» φως για τις εκκλησίες;

Τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ισχύσουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου θα ανακοινώσει στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των ειδικών έχει βρεθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 3 περιοχές που δεν έχει επιτραπεί ως τώρα και η εισήγηση είναι να δοθεί το πράσινο φως σε Θεσσαλονίκη με click away και στην Αχαΐα χωρίς περιορισμούς, όμως όχι στην Κοζάνη.

Παράλληλα, εξετάστηκε η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, ωστόσο αποφασίστηκε να μην αλλάξει κάτι, όπως και κάποιες συζητήσεις για το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις στο Πάσχα, όμως δεν αναμένεται να ανακοινωθεί κάτι σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το τρίτο ζήτημα που απασχόλησε τους ειδικούς είναι το άνοιγμα και των εμπορικών καταστημάτων και των mall όπου και πάλι δεν αναμένεται να επιτραπεί άνοιγμα την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, οι ειδικοί προσανατολίζονται στο να δώσουν το «πράσινο» φως στο άνοιγμα των εκκλησιών και όχι μόνο των μητροπολιτικών, με περιορισμούς οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα.

Τέλος, αναφορικά με τον επιδημιολογικό χάρτη της Κρήτης, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρξουν αλλαγές στα επίπεδα επιτήρησης με ένα μικρό ερωτηματικό να καταγράφεται στο Δήμο Ανωγείων.

Υπάρχει προβληματισμός για την επιδημιολογική κατάσταση στο Ρέθυμνο που παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα την τελευταία περίοδο και η περιοχή έχει τεθεί στο «μικροσκόπιο» των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση στις υπόλοιπες 3 υγειονομικές περιοχές θεωρείται ελεγχόμενη με στοιχεία σταθεροποίησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια