Τι θα γίνει με τα σχολεία- Τα επικρατέστερα σενάρια στην «εκρηκτική» συνεδρίαση των ειδικών

Κρήτη
Τι θα γίνει με τα σχολεία- Τα επικρατέστερα σενάρια στην «εκρηκτική» συνεδρίαση των ειδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σημεία διαφωνίας των εμπειρογνωμόνων - Ανακοινώσεις από την κυβέρνηση ακόμη και σήμερα

Πολύωρη και «εκρηκτική» χαρακτηρίζεται η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με βασικό θέμα την εύρεση της «χρυσής τομής» για το μερικό άνοιγμα των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές διαφωνίες στις τάξεις των ειδικών για τις τελικές εισηγήσεις και σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, μετά την ανάλυση των δεδομένων.

Οι 2 κύριες εισηγήσεις στις οποίες προσανατολίζονται οι ειδικοί είναι είτε το άνοιγμα αποκλειστικά της 3η τάξης Λυκείου καθώς πλησιάζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο «βαθύ κόκκινο»,  είτε να υπάρχει άνοιγμα Λυκείων και Γυμνασίων ανεξαρτήτως επιπέδου επιτήρησης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ορατό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του υπουργείου ακόμη και μέσα στην μέρα, ενδεχόμενα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τέλος εξετάζεται το τι θα συμβεί και με τις 3 υγειονομικές περιφέρειες όπου δεν άνοιξε ούτε το λιανεμπόριο, δηλαδή Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, και το επικρατέστερο σενάριο  μοιάζει αυτή την ώρα να μην επιτραπεί ούτε το άνοιγμα των σχολείων στις εν λόγω περιοχές.

Όσον αφορά τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, σύμφωνα με τωρινά δεδομένα δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην Κρήτη, όμως στο «μικροσκόπιο» των ειδικών έχει βρεθεί η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στο Ρέθυμνο. Σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή για τυχόν αλλαγές στα επίπεδα επιτήρησης, οπότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News