Εξαδάκτυλος: Όχι στο άνοιγμα των σχολείων πριν το άνοιγμα της οικονομίας

Ελλάδα
Εξαδάκτυλος: Όχι στο άνοιγμα των σχολείων πριν το άνοιγμα της οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζει ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων

Δεν πρέπει να ανοίξουν την 12η Απριλίου δραστηριότητες που επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως τα σχολεία, πριν ανοίξουν οι δραστηριοτήτων που δίνουν εισόδημα στα νοικοκυριά, όπως ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως οι 32 του Υπουργείου Υγείας με κεντρικό ζήτημα το πιθανό άνοιγμα των σχολείων στις 12 Απριλίου.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζει ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με το άνοιγμα των σχολείων, την ίδια ώρα που τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και αλλού, είναι κλειστά.

“Δεν γίνεται να ανοίγει η Γ’ Λυκείου την 12η Απριλίου, την ώρα που τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη και αλλού, είναι κλειστά. Αν προχωρήσουμε σε άνοιγμα των σχολείων, αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις των πολιτών θα ανοίξουν “ο Θεός ξέρει πότε”, αναφέρει ο κ. Εξαδάκτυλος ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες οι οποίες θα επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, πριν ανοίξουν αυτές που δίνουν εισόδημα στα νοικοκυριά.

Ωστόσο, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής τι θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, με τον κ. Εξαδάκτυλο να προσθέτει  στο GRTimes ότι μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, τότε αυτό θα πρέπει να γίνει με πολύ αυστηρά μέτρα.

“Με τα self test θα οδηγηθούμε σε λάθος δρόμο”

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρει στο GRTimes ότι αν δεν γίνεται σωστή δειγματοληψία και χρήση των αποτελεσμάτων των self test, “τότε υπάρχει κίνδυνος να βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε λάθος δρόμο”. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωσή του, είχε τονίσει τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την ευρεία χρήση των self tests, ενώ είχε επισημάνει:

Δεν εξασφαλίζεται η ορθή λήψη του δείγματος από τους πολίτες. Ως συνέπεια αυτού μπορεί να έχουμε ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα και αύξηση της διασποράς του ιού.

Η καταγραφή των αποτελεσμάτων από τους πολίτες θα πρέπει να είναι ειλικρινής, ώστε να μην προκύψει εσφαλμένη ή μη ενημέρωση του εθνικού μητρώου covid – 19, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διασπορά της νόσου.

Η διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων από τη διαδικασία του αυτοελέγχου, θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε..

Η διαχείριση και η επιτήρηση της νόσου COVID-19 μέσω των τεστ διάγνωσης, καθορίζεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, απαιτεί πιστοποιημένο προσωπικό (ιατρούς και νοσηλευτές) και σαφές πλαίσιο προδιαγραφών.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, τα μέλη του είναι πρόθυμα να βοηθήσουν κάθε πολίτη ή ασθενή, σχετικά με το χρονικό παράθυρο της διάγνωσης, τις οδηγίες ιχνηλάτησης, αυτό-απομόνωσης και τις εξειδικευμένες θεραπευτικές οδηγίες.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News