Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι - Τι τους προβληματίζει

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι - Τι τους προβληματίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πονοκέφαλος» για τους λοιμωξιολόγους τα επιδημιολογικά στοιχεία των κρουσμάτων σε Πάτρα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη

Αργά το απόγευμα της Τρίτης 6 Απριλίου, ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι βάζουν στο μικροσκόπιο τα επιδημιολογικά στοιχεία των κρουσμάτων από κορωνοϊό ειδικά στην Πάτρα, την Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ το θέμα θα εξεταστεί στη συνέχει και την Τετάρτη 7 Απριλίου στην επιτροπή των 32 ειδικών του υπουργείου Υγείας. Σε αυτή θα τεθεί και το θέμα για το άνοιγμα σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ethnos.gr, η επιτροπή εξετάζει όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, που υποχρέωσαν σε ανατροπή της αρχικής απόφασης για άνοιγμα καταστημάτων σε αυτές τις περιοχές. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα απασχολήσει τις εργασίες της επιτροπής των 32 που θα συνεδριάσει την Τετάρτη, ενώ θα τεθεί και τα ζήτημα για το άνοιγμα σχολείων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επικρατέστερη εισήγηση για τα σχολεία αναμένεται να είναι αυτή που θέλει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου να ανοίγει μόνο η Γ' Λυκείου, καθώς πρόκειται για μαθητές που θα είναι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News