Σωτήρης Τσιόδρας: Προσοχή στις ηλικίες 20-50 - Τι ανέφερε για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ελλάδα
Σωτήρης Τσιόδρας: Προσοχή στις ηλικίες 20-50 - Τι ανέφερε για το εμβόλιο της AstraZeneca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ανοσία θα επιτευχθεί σε ποσοστό 45% έως 85% , σε μια κοινωνία όπου δεν εμβολιάζονται τα παιδιά»

Δυο σημαντικά μηνύματα για τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας ξεκινώντας την ομιλία του, σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας».

Όπως τόνισε τα εμβόλια «δεν έχουν ζωντανό ιό», παρά «διδάσκουν την άμυνα μας πώς να τον σκοτώσει» και συνέχισε αναφέροντας πως «οδηγούν σε σημαντική μείωση των επιβεβαιωμένων περιστατικών της νόσου και των θανάτων που αποδίδονται σε αυτή».

Παράλληλα, χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών καθώς επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τις ηλικίες 20 εως 50 ετών ενώ επέμεινε στο ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

«Πρόκειται για τοπική επιδημία που δεν πορεύεται πάντα με τον ίδιο αριθμό», τόνισε και ενδεικτικά παρέθεσε πως την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία παρατηρούνται περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα.

Αναφερόμενος στα εμβόλια ξεκαθάρισε πως δεν φέρουν τον ιό, αλλά διδάσκουν την άμυνα μας πως θα τον εξουδετερώσει.

«Το μέλλον εξαρτάται από τον εμβολιασμό», ενώ τόνισε ότι η ανοσία θα επιτευχθεί σε ποσοστό 45% έως 85%  σε μια κοινωνία όπου δεν εμβολιάζονται τα παιδιά.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας πως τα περιστατικά θρομβώσεων που φέρονται να σχετίζονται με αυτό αφορούν σε 1 άτομο ανά 100.000, «στο χειρότερο σενάριο», ενώ οι θρομβώσεις στις σοβαρές περιπτώσεις νόσου Covid-19 αγγίζουν το 69%.

Παρακολουθήστε την διαδικτυακή ομιλία ΕΔΩ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News